De feestdagen in Pépieux

Ik ben al weer een paar dagen in Pépieux.  Anders dan anders helemaal alleen. Hoewel…..anders???? Het blijft elke keer een grote verhuizing. Ben dus drie dagen bezig geweest de keuken op te ruimen. Er kan nu toch niet veel meer in Gemert achter gebleven zijn? En de vraag is, waar moet ik het allemaal laten? Voorlopig maar op zolder in plastic kratten. Hoop wel dat ik enige hulp hierbij krijg.

Tot op heden is het mooi weer en ben ik minder depri dat ik het “grijze” Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk nog even buiten. De dozen opruimen komt wel als het een dag wat minder weer is.

‘s-Middags lekker mijn kacheltje aan doen en een pan soep of een lekkere stoofpot maken. Heb al snert en een Potaufeu Lanquedocienne gemaakt. Laatste met varkensvlees, veel  tijm, knoflook, sjalotjes, laurier en diverse kruiden. Uiteraard geblust met een behoorlijke scheut rode wijn. Na het blussen de aardappelen toevoegen. Heerlijk!!! Goed voor twee dagen. Enige nadeel van het koken op de kachel is, omdat ik ‘s-winters beneden slaap, dat ik droom van knoflook. Met dit kacheltje krijg ik de hele benedenverdieping op      20 o C. Hout en oude wijnranken genoeg hier in de regio. Als ik de hond uit laat neem ik meestal een oude Ikea-tas mee en sprokkel ik een behoorlijk portie brandbare zaken. De ecologen van VELT- Gemert kunnen trots op me zijn!

Kortom…..Ik verveel me niet echt zo vlak voor de jaarwisseling.

Met dit stukje sluit ik dit eerste volle jaar zonder mijn maatje Willy af. Een zeer  jaar waarin ik veel emoties, ziekte en nog veel meer heb moeten overwinnen, maar ondanks alles vaak het geluk heb mogen ervaren met goede mensen om me heen.

Een goede jaarwisseling…..en….volgend jaar pak ik de draad weer op.

12 Responses to De feestdagen in Pépieux

 1. Jan zegt:

  Beste Peter,
  We zitten op dit moment op Texel voor oud en nieuw. Heerlijk, maar veel regen en wind. Maar lekker eruit. Mooi dat je je draai weer gevonden hebt en hou het zo. Groetjes, uiteraard ook van Lydia en de beste wensen voor een gezond en voorspoedig 2013.
  Jan

  • ans van essen van huizen zegt:

   Hoi Jan,

   Ik lees net je bericht aan Peter gericht, maar ik wil jullie ook een goed en gezond 2013 wensen.
   Ad en ik zitten nu met onze jongste zoon Michiel ook weer in Frankrijk.
   Het gaat ons tot op heden goed en hopen dit nog even vol te kunnen houden, maar je weet maar nooit.
   Leven met de dag dus.
   Wil je contact met me houden?
   Je nicht Ans
   Groetjes aan iedereen..

  • Henk Sodenkamp zegt:

   Leuk eens wat van neef Jan te horen ik hoop, dat je mooi weer hebt dan heb ik het ook.
   Groeten en de beste wensen voor jullie allen
   Henk en Ria Sodenkamp
   Henri Borelstr 21
   2024HG haarlem

 2. Jan en Laura zegt:

  Hallo Peter.

  Fijn dat je weer terug bent in Pepieux wat toch jouw plekje is, ja, jammer genoeg zonder Willy. We hebben je nog gezien in Gemert, maar jammer genoeg niet lang genoeg. Hopen de volgende keer wat langer. Je weet, de koffie staat klaar na een belletje.

  Groetjes en een fijne jaarwisseling en vooral een gezond 2013.
  Jan & Laura vanuit Benidorm

 3. Will Walraven zegt:

  Pluis,

  als je net als ons het vergaan van de wereld ( volgens Inca’s ) overleeft hebt, wat wilt dan de jaarwisseling nog zeggen ?

  Tis een avondje als zovele die ons zijn gepasseerd alswel nog zullen komen waar wij mensen een etiquette opgeplakt hebben. Een avond waarbij Moeder Natuur niets mee kan en heeft.
  Carpe Diem.

  Sluit af met een uitspraak uit grond van mijn hart ; ‘k wens jou toe dat jouw mooiste dag van 2012 gelijk de slechtste dag van 2013 moge zijn.

  Will

 4. ria zegt:

  Hoi Peter,
  Geniet van je mooie stekkie in Frankrijk en de kleinkinderen in je buurt.
  Als je geduld hebt kom ik je in feb. helpen met je kratten:-)
  De beste wensen voor 2013.
  Ria.

 5. Louis Bunck zegt:

  Hallo Peter,
  Heerlijk toch weer op je eigen stekkie te zijn.
  Een goede jaarwisseling gewenst en een gezond 2013.
  Groetjes,
  Louis

 6. Ruud zegt:

  Beste Peter, Een heel voorspoedig nieuwjaar. We spreken elkaar in het nieuwe jaar zeker. Groeten, Ruud

 7. Ger zegt:

  Nog bedankt voor die lekkere lunch in Gemert. Ik wens je een heel goed nieuw jaar toe en geef Wammes een poot.

 8. Mari en Anneke zegt:

  Heel je leven blijf je aan het opruimen. En als het klaar is, staat het op een andere plek weer vol. We kennen het.
  Ik had net ‘Valsheid in geschrifte’ uit, toen Anneke thuis kwam en zei dat je weg was. Ik had het boek nog terug willen geven. Met veel interesse gelezen. Eigenlijk weet je het wel. Maar toch. De Kerk heeft er wel een circus van gemaakt. Ben nu begonnen met Zenmeester Jezus. Wij hopen dat 2013 je een goede gezondheid en geluk zal brengen. Veel groetjes van Anneke en mij.

 9. Max & Els Kornblum zegt:

  Dag Peter,

  Goed om op deze wijze met regelmaat van je te “horen”. En op afstand te genieten van jouw culinaire kunsten. Wij wensen jou en allen die jouw dierbaar zijn een goede jaarwisseling toe en de beste wensen voor een voorspoedig en gezond 2013. We hopen jou in het nieuwe jaar b.v. in Amsterdam te mogen ontvangen.

 10. Harry Witte zegt:

  Hoi Peter
  Wij zijn de 28ste in Nederland gekomen. Van de zon in de regen.
  Vanaf Lyon regen, dus balen. Wij blijven 3 weken in Nederland en dan weer gauw terug. Je weet Peter, alles wat je een jaar lang niet gebruikt hebt, kan je weg gooien. Dus niks opbergen op zolder.
  Peter geniet van het mooie weer. In het nieuwe jaar gaan wij elkaar weer zien! Fijne oudejaars avond en Jacq en ik wensen jou een gezond 2013 toe.

Geef een reactie