Free at last

Bijna kan ik mezelf weer zijn en gaan de laatste twee slapers

free at last

weer naar Nederland terug. En kon ik even tot rust komen. Henk en Stephan twee school vrienden van Miriam hebben hier gelogeerd.

Ik heb weinig last van ze gehad, want ze kwamen hier alleen maar slapen en hadden een auto gehuurd, zodat ik niet de gids hoefde uit te hangen.

Opa was even aan rust toe!!

Inmiddels ben ik voor een paar weken in Nederland geweest om Anita te helpen het huis bewoonbaar te maken en een aantal klussen te (laten) doen.

Zij huurt het Mijterkruis, Maar houdt  mijn oude slaapkamer vrij voor als ik even in Nederland ben. Logé in eigen huis dus.

De dakdekker komt komende week om het dak in orde te maken – het lekte op twee plekken – en de loodgieter komt om de dakgoot weer in orde te maken.

Ook ga ik uiteraard de (schoon) familie en de vriendenkring langs.

Vandaag (21 oktober) is het een jaar geleden dat Willy kwam te overlijden. Toch weer een nare dag. Heb als afleiding heel veel in de tuin gedaan, vooral opruimen. Er ligt veel klaar voor de oudijzerman en voor een buurman die graag dingen op rommelmarkten verkoopt. Zo langzamerhand verdwijnen de meeste spullen van Willy en mij. De echt vertrouwde zaken zijn dan ook verhuisd naar Pépieux.

Ja ik ben weer in Pépieux en heb wat te melden;

In de tussentijd ben ik behoorlijk ziek geweest en  15 kg afgevallen!

Door een (alternatieve) arts, die diagnoses op basis van DNA onderzoek doet bleek dat mijn milt behoorlijk is aangetast door bacteriën. De aanmaak van bloed stagneerde daardoor en de samenwerking met andere organen, zoals lever en nieren leek nergens op. Ik was daarom behoorlijk futloos. De medicijnen die ik kreeg leken de eerste weken erger dan de kwaal. Het was een z.g. reinigingskuur. De onsmakelijke details zal ik jullie besparen. Het leek het meest op een behoorlijke griep.

 Inmiddels heb ik me weer even teruggetrokken in “Les Pappilons”  en voel me fysiek al weer een stuk beter. Mateloos kan ik genieten van mijn kacheltje ‘s-avonds. Televisie aan en een glaasje wijn. Lekker bijtijds naar bed helpt ook.

Op mijn stekkie teruggekeerd werd ik verrast door een schitterende nieuwe keuken, die tijdens mijn afwezigheid door Josh werd geplaatst. Miriam was toezichthouder en heeft daarna het huis goed schoongemaakt. Het huis is zo langzamerhand af en goed bewoonbaar.

 

 

Mijn dagelijkse routine heb ik weer opgepakt. Elke dag een goed stuk aan de wandel met mijn trouwe viervoeter Wammes en genieten van de late herfstkleuren. (Nog steeds mooi weer).

7 Responses to Free at last

 1. ria zegt:

  Hoi Peter,
  Ben blij dat je weer een beetje opknapt.
  Wat een mooie keuken heb je! Ik wens je nog veel kookplezier!

  Groetjes van Jan en mij.

 2. hans zegt:

  Hoi Peter,

  Bedankt !

  Vr.Gr,
  Hans

 3. ellen zegt:

  Fijn weer dat je weer een stukje geschreven hebt over je leven in Pepieux. Ik miste het al een beetje. Goed te lezen dat het je beter gaat.
  Het zal goed voelen om in die prachtige keuken te zijn! Ben heel benieuwd naar wat je zoal kookt voor jezelf en familie/gasten. Herstel goed en wandel fijn met Wammes. Groetjes uit Gemert, Paul en Ellen.

 4. Jan zegt:

  Beste Peter,
  Hou je jezelf wel een beetje in de gaten. Fijn dat je het weer naar je zin hebt in Frankrijk. We vonden het erg leuk je weer je in Gemert te hebben gezien. Hoe ons op de hoogte als je in Nederlanf bent.
  Groetjes,
  Jan & Lydia

 5. Harry Witte zegt:

  Ha die Peter
  Mooi hè, de herfst in Zuid F. Het is hier bij ons erg mooi. Vandaag is het voor het eerst koud. Dan zie je ook de blaadjes van de bomen vallen. Nog een weekje en een beetje mistral en alles is kaal.
  Peter, wat een mooie keuken. V w b je gezondheid, krijg je dat zomaar, of kan je het ook voorkomen? Jacq en ik hopen dat alles weer in orde is. Wij hopen je gauw weer te zien. Je weet waar ons huisje staat.
  Groeten jacq en Harry

 6. Edith zegt:

  Mooi je keuken…kakkiestrak X

 7. Dick Baartman zegt:

  Hallo Peter,

  Als ik je kijk naar je foto komt bij mij het volgende uit de vroege tijd op:

  Pierre fume une pipe !

  Volgens hadden wij toen ,, roare proat ”

  Keuk ze en beterschap

  Dick en Ria

Geef een reactie