Een enerverende week.

Van vrijdagavond tot zondagmorgen was Kees hier te logeren. Leuk van hem hoor om dat eind heen en weer te rijden voor twee avonden en één hele dag. Hij klapte van de honger toen hij hier aankwam; dus eerst maar een kop kippesoep. Daarna even lekker bijkletsen, eten en opnieuw kletsen.

Zaterdag hebben we boodschappen gedaan, want we gingen
liever even aan het strand kijken
dan tussen de middag uit eten. Het blijft een schitterend mooie plek, de monding van de Aude. De foto in de kop van dit weblog is daar op de laatste vakantiedag van september 2011 gemaakt. Willy’s afscheid van het strand dus.

Wijn gehaald bij Pagèze.

Zaterdagavond kip gebraden en samen naar dvd-tje gekeken van het laatste feestje met Willy in Gemert gekeken. Zondag morgen 6 uur uit bed, ontbijt en lunchpakket voor Kees gemaakt. Samen nog koffie gedronken en toen ging Kees weer -met zijn gloednieuwe Jaguar,  richting Breda. Het was een gezellig weekend!

Maandag naar Lezignan met Miriam om de boodschappen te doen ter voorbereiding op de verjaardag van Emily op 25 en 26 maart. A.s. donderdag gaat ze op school uitdelen.

De banken van mijn nieuwe auto naar beneden en toch bijna helemaal vol. Niet omdat het een kleine auto is.

Dinsdag niet naar de markt geweest, want ik moest in mijn slaapkamer nog een aantal dingen veranderen en isoleren. Ook de divan die bij Miriam stond op zijn plaats gezet. Tussendoor – want je moet niet overdrijven – boekje gelezen in de zon. Was zo spannend dat ik in slaap gevallen was.

Bij het monument voor de gevallenen was een herdenking georganiseerd voor de dood van de aanslag op de Joodse school in Toulouse. Indrukwekkend vooral tijdens de Marseillaise, die door iedereen uit volle borst gezongen werd…….ja ja ook door mij. Als ik “Van woar ik ben” uit mijn hoofd ken moet het Franse volkslied ook kinnen.

‘S-Avonds bij de familie gegeten. Pintade (parelhoender) een heerlijke vogel en bij intimi bekend als een uitstekende broedster.

Woensdag op de Belgische tv de herdenking gevolgd in Lommel van de omgekomen kinderen en hun meester bij het busongeval. En dat op de dag dat het precies 5 maanden geleden is dat Willy ons heeft verlaten.

 Heel indrukwekkend! Wat zullen mijn nichtje Ans en haar man Ad die in Lommel wonen in hun rats gezeten hebben. Kleinzoon Daan was met dezelfde reis op stap, maar zat gelukkig in een andere bus. Het buurjongetje van mijn nicht hoorde wel bij de omgekomenen.

Ik was aardig van slag. Ben dan ook maar even een flink stuk met Wammes aan de wandel gegaan. ‘S-avonds Midsommer murders; weer een half dorp uitgemoord.

Donderdag een dagje huishouden. De was gedaan en diner voor vrijdag voorbereid. Omdat het  een bewolkte dag was heb ik mijn rekje binnen maar gebruikt om te drogen.    Zoals je ziet was daardoor het speelhoekje voor Emily bezet en kon ik ook geen glas pakken uit mijn moeders hoekkast. Moet ik wachten tot de was droog is. Donderdagavond ga ik mijzelf maar eens verwennen met (zelf) gebakken scholfilet, gekookte aardappels en een lekker sausje. Als ik dan inmiddels weer een glas kan pakken neem ik er een goed glas wijn bij.

Vrijdag een gezellige dag. Miriam heeft geholpen met mijn bed verschonen en de divan beneden opgemaakt, zodat ik daar kan slapen als Kira zondag komt. ‘S-middags heeft Emily helemaal alleen bij opa gespeeld. Een lekker ondeugend kind. Kijk maar op de foto, uit de hand gemaakt. Na anderhalf uur is Miriam haar komen halen en hebben ze samen het gebruikte speelgoed opgeruimd. Wat mij betreft mag ze vaker komen; gaan we naar de speeltuin in het park, of de hond uitlaten bij St. Germain of de Dolmen. Ik noemde dat vroegen met Anne al het heksenbos. Kan je spannende verhalen vertellen.

Vanaf vijf uur waren Dorette en Wim bij me op bezoek. Eerst – uiteraard – het apero daarna gegeten en a het eten een dvd-tje gedraaid waar Willy in voor kwam. Dorette (Zwitserse) is zelf nog niet zo lang weduwe, dus je begrijpt waar we het over gehad hebben. Al met al een geslaagde avond.

We overwegen om een nieuw koor op te richten en hebben afgesproken daarvoor mensen te benaderen (Nico??!).

Vandaag (zaterdag) even dit blog afmaken, de was ophangen en lekker met een boekje in de zon zitten.

Morgen eerst even naar het verjaardagsfeestje van Emily. Ze is maandag jarig, maar voor haar vriendenkring is zondag wel handiger. Kira en ik geven onze cadeaus maandag na schooltijd wel. Daarna moet ik naar naar Girona in Spanje om Kira op te halen. Ik ga een groot gedeelte binnendoor om wat genotmiddelen (tabak, cava en een likeurtje voor mijn schoonmoeder) te kopen en diesel te tanken (€ 1,28).

Al met al een enerverende week.

Volgende week meer.

 

 

 

 

 

One Response to Een enerverende week.

  1. Kira zegt:

    Ik heb hardstikke zin om te komen. Ondanks dat het wel even wennen zal zijn.
    Tot morgen.

    Kira

Geef een reactie