Elke dag wel wat.

Afgelopen zaterdag naar Jacqueline en Harry in Tourtour vertrokken een rit van 364 kilometer.Heerlijk weer onderweg en een mooie rit, dwars door de Camarque. Eén keer gestopt om te tanken, persoonlijke verzorging en een kop koffie. Dat laatste had in ‘s-morgens gemist, omdat ik wat vroeger dan gewoonlijk Wammes extra lang heb uitgelaten.

Allerhartelijkst ontvangen en ik werd echt verwend. De spanning  die ik van te voren had omdat ik wel voorzag dat een groot gedeelte van de gespreksstof over Willy zou gaan gleed van me af. Natuurlijk kwam ze vaak ter sprake. Mag ook wel want we hebben samen heel veel meegemaakt. Het was echter heel ongedwongen. ‘s-middags heerlijk een glaasje wijn op een terras in het dorp genuttigd en kennis gemaakt met vrienden van Jacqueline en Harry. Een heerlijke dag gehad. Tegen mijn gewoonte is ben ik blijven logeren (heb ik eigenlijk een hekel aan) en ‘s-morgens na het ontbijt weer naar Pépieux vertrokken.

k heb er een vriend voor het leven bijgekregen. Mick. Ik had er gelukkig aan gedacht wat hondekoekjes mee te nemen.Hij had snel door dat ik er meer in mijn zak had.   Na thuiskomst Wammes getrakteerd op een 6 kilometer lange tocht door de wijnvelden bij St. Germain. Al met al een prima weekend gehad, dat me ook weer een stuk op weg heeft geholpen met het verwerkingsproces.

Miriam had extra grondig mijn huisje schoongemaakt en de was gedaan. Ze is extra lang gebleven om Wammes een beetje gezelschap te houden.

Maandag Miriam en Lisa naar het vliegveld gebracht. Ze gingen voor 2 dagen naar Dublin. Verder heb ik maandag naast de vaste activiteiten, heerlijk lui in de zon een boekje ter hand genomen. Het was 22o in de schaduw! En een strak blauwe lucht!

Dinsdag, eerst naar de markt geweest, daarna in bloedhitte mijn nieuwe luik geschilderd. In de schaduw was het 25o.

Ik was net klaar met schilderen -heb ook de deur van mijn buren megenomen – werd ik uit Toulouse gebeld door Louis. De meldde me dat zijn moeder, mijn buurvrouw, is overleden.

Heb maar even gelezen in het zonnetje, daarna snel de schaduw opgezocht. In een enkel T-shirt de hond uitgelaten. Ik zou bijna gaan verlangen naar de hier zo bekende wind.

Even voor mijn VELT- vrienden: Jullie weten hoe gek ik ben op tuinen….in de grond woelen enz. (Maar niet heus). Maar in gedachten met jullie oud voorzitter houd ik toch onze perkjes bij. Op de markt viooltjes gekocht. Ook staat er knoflook op uitkomen en de meeste kruiden (basilicum, tijm enz.) hebben de vorst overleefd.

Woensdag…..een tut dagje. Na  het vaste ochtend ritueel – koffie, toilet, douchen, hond uitlaten – naar Groupama geweest om mijn woonverzekering op te zeggen. Gaat per 14 juni naar de Credit Agricole, daar loopt ook mijn autoverzekering.

Boodschappen gedaan bij G20 ter voorbereiding van het bezoek van Kees a.s. vrijdag. Uiteraard even gekeken op et log van Ellen en Paul  om wat ideeën op te doen om te koken.

Heerlijk op mijn terrasje in de zon gezeten. Vandaag 26o in de schaduw. ‘s-middags behoorlijk eind door de velden met Wammes. Zijn tong hing op zijn voeten en hij heeft thuis een behoorlijke bak water leeg gedronken. Hij trof het, want er was veel kip over van gisteravond. Dus eerlijk delen; hij een extra hapje en ik een pan heerlijke soep – de hele dag staan trekken op het petroleumstelletje.

Miriam is goed teruggekomen uit Dublin. Zo te zien hebben de dames het naar hun zin gehad in het Templebar district.Ze hadden de Guinness-brouwerij bezocht en zo te zien de rest van de dag geproefd.

Midsomer murders gekeken(begrijp niet dat daar nog mensen leven met al die moorden). In ieder geval vind ik de nieuwe Barneby minder irritant dan de vorige.

Donderdag; opnieuw erg warm voor de tijd van het jaar. Twee uur lang met Wammes op stap. Mijn familie 200 meter verder is ziek. Griep..

Vrijdag; vandaag naar de uitvaart van mijn buurvrouw geweest.  Twintig man in de kerk en met moeite een pastor gevonden. Triest hoor….oud worden is niet echt leuk.  Vanaf vandaag is de cour dus uitsluitend mannelijk.

Ik ga nu het avondeten voorbereiden, want Kees is onderweg.

Houdoe.

 Ten slotte als mooie afsluiter: de avondzon in de VAR.

4 Responses to Elke dag wel wat.

  1. harry en jacq zegt:

    Hoi peter,
    mooie kleur luiken heb je!
    Wij vonden het ook erg gezellig en dat we vaak over Willy hebben gesproken is wel heel normaal toch? Van je 65 jaar dat je op deze aarde bent, is 63, 64, of zelfs 65 jaar samen met haar. Zonder haar slechts 6 maanden, dus…….
    Fijn dat Wammes zo lekker met de baas uitgaat, ook erg goed voor jou!
    Fijn weekend met net zulk mooi weer als hier!
    xxx

  2. Ria Matser zegt:

    Hallo Peter,
    Leuk verslag weer ik krijg zo weer heimwee naar Pepieux.
    Maar dat zal nog wel tot februari duren voor we er weer zijn zolang doe ik het maar met jouw verslagen.

    Groetjes Ria xx

  3. Joske Saleh zegt:

    Dag Peter,
    Leuk om over je dagelijkse leven te lezen.
    Ik begrijp eruit dat je daar in Frankrijk aardig wat
    bekenden om je heen hebt.
    Hebben jullie daar de vakanties doorgebracht of
    woonden jullie daar al voor een deel.
    Het weer is jaloers makend ,hier nog steeds koud.
    Krijg je het leven al wat op de rails ,zonder Willy?
    Voor mij was de afgelopen week heftig ,13 maart was de sterfdag van Frans,dus het was de afgelopen weken een herbeleven van zijn laatste
    dagen.
    Alles borreld weer naar boven,heel confronterend.
    Veel mensen om mij heen dachten eraan ,dus veel aanloop ,telefoontjes,kaarten en bij Frans zijn graf zijn weer veel bloemen gelegd.
    Hemelsbreed ligt Frans hier 500 meter vandaan .
    Samen met mijn kinderen heb ik er een goede dag van gemaakt.
    Een vriend van ons is de laatste dagen aan het klussen .Mijn schuur heeft dringend een schilderbeurt nodig en ook enkele zitjes in de tuin.
    Ik ben daar niet handig in ,Frans deed dat altijd.
    Wel probeer ik de tuin bij te houden en dat is me vorig jaar aardig gelukt,ik had ook bollen in potten gezet en die komen nu leuk omhoog.
    Dus laat die lente maar komen.
    Over 3 weken ga ik heerlijk 2 weken naar de warmte en daar kijk ik erg naar uit.
    Morgen ga ik shoppen met mijn vriendin in Hoorn en daarna komt haar man en ga ik koken voor ons drieen .’s Avonds gaan we kaarten dat doen we al jaren,altijd heel gezellig.
    Nu ,ik kijk weer uit naar je volgende weblog en reageer dan welweer.
    Groetjes Joske.

  4. Nel Evertse zegt:

    Goedemorgen Peter,

    Zojuist je verhaaltje gelezen. Ik voelde helemaal de franse sfeer. Erg leuk!

    Het is hier ook wel aardig weer en Jan is met een vriend een fietstocht maken.

    Over twee weken komen wij ook weer naar Frankrijk.

    Lieve groetjes,
    Jan en Nel

Geef een reactie