Druk….druk,,,,druk

Wel eens een bloeiende laurier gezien met een mooie blauwe lucht? Gewoon in mijn tuintje.

Het is een heerlijke temperatuur deze week.

Strak blauw en alles bloeit. Zo is de Midi bedoeld denk ik…..en als ik de winter kan overleven – en dat heb ik gedaan – komt de rest van het jaar ook wel goed. Hoewel ik mijn vrienden en familie in Nederland wel mis!

Afgelopen zondag eerst om 12 uur even op het feestje van Emily geweest; tot ongeveer 13.45 uur, daarna moest ik als een speer naar Girona (Spanje) om Kira van het vliegveld op te halen.

Ze had slechts een kleine vertraging. Om 20 uur waren we in Pépieux. Terwijl Kira de familie ging begroeten heb ik het eten voor haar en mij gemaakt.

Maandag eerst met Kira naar de Carrefour in Narbonne geweest voor de boodschappen en voer om te gaan vissen. Daarna hebben we als gezin de echte verjaardag van Emily gevierd. Het kon gelukkig vanwege het mooie weer tot laat op de binnenplaats bij Miriam en Josh. De bedoeling was om hun nieuwe gas-barbeQ te proberen, maar het kostte Josh te veel tijd (te laat begonnen)  om deze in elkaar te zetten. Dus had Miriam haar oven maar gebruikt. Was al met al toch heerlijk en vooral de taart aan het eind was feestelijk. Al weer 4 jaar!  Op mijn verjaardagskaart in september j.l.  had Willy geschreven dat ze dit zo graag had willen meemaken.

Dinsdag het vaste patroon; de markt in Olonzac.

‘s-Middags (de kleine s schijnt tegenwoordig voorkeurspelling te zijn…in mijn tijd was het Des middags) moest ik naar de bank een contract ondertekenen vanwege de overgang van mijn gezinsverzekering (woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid en rechtsbijstand) van Groupama naar de CA.  Voor een ieder een tip; als je ooit in Frankrijk een contract gaat tekenen…..vul je pen van te voren, want het is ongeveer een boekwerk ter ondertekening.

Woensdag een tutdagje. Anne heeft woensdagmiddag vrij en kwam met Kira kaarten (pesten) Anne heeft gewonnen. 

Ik heb ondertussen lekker met de hond gewandeld.

Donderdag zijn we eerst met z’n drieën (Kira, Miriam en ik) boodschappen gaan doen (Lidl natiirlijk). Gelukkig kunnen twee meiden dat veel beter dan ik en kon ik buiten even mijn pijpje roken. Van buitenaf kon ik zien wanneer ze bij de kassa aan de beurt waren en ging ik naar binnen voor mijn taakje………………………………………………………………………..betalen!

Tijdens lunchuur kwam Michael om een eventueel balkonnetje te begroten voor het slaapkamerraam…………..Heerlijk om in de ochtendzon te zitten. Kira is naar het meer vertrokken om lekker in de zon een boekje te lezen.

Vrijdag met Kira naar het strand geweest. Kira heeft gelezen en ik heb op de pier gevist. Eén visje gevangen van het formaat: :”goed dat je een leesbril hebt”.

‘s-Middags waren de kinderen van school verkleed, een soort van half vasten. Vanaf 19 uur voor ouders en kinderen een maaltijd in de voyer. Hierbij een klein filmpje. Het eindigt met Josh, de vader van Emily.

Ik heb ‘s-middags een pruimenboompje gezet. Kijken wat het wordt.

Ik heb begrepen dat Ryanair vliegt van Eindhoven naar Carcasonne……Ideaal!

Volgende keer meer.

One Response to Druk….druk,,,,druk

  1. Kira zegt:

    Hallo pap en iedereen,

    Ik heb een hele fijne week in Franrijk gehad. Ging er een beetje huiverend naar toe omdat het mijn eerste keer was na het overlijden van mam. Maar ik voelde me nog steeds hardstikke thuis daar. Ik sliep zelf in haar slaapkamer. Het was bijna de hele tijd prachtige weer. Het was heerlijk weer om naar de markt , het strand en naar het meer te gaan. Heb ook gezellig een aantal uurtjes met mijn jongste nichtje gespeeld. Met mijn oudste nichtje een paar spelletjes pesten. Ze heeft me volledig ingemaakt.
    Met z’n allen op de laatste zondag uit eten geweest bij Chabbert. Ik was daar denk ik 35 jaar geleden voor het laatst geweest. Het was niet veranderd in al die jaren. Het was erg lekker en het duurde 4 uur. Jammer dat het vanaf maandag naar weer werd. Maar ik heb niet te klagen gehad.
    Pap, bedankt voor de fijne dagen.

    Kira

Geef een reactie