Inpakken en wegwezen

Zaterdag druk bezig geweest met inpakken. Met Kira de planning doorgesproken. Tegen de avond naar Martje en George geweest, want laatste was die dag jarig.                  Daarna naar “HET DORPSCAFÉ”  Dientje, want daar vierde Sonja dat ze 60 geworden is. Was heel leuk, ik heb een hoop oude bekenden gezien. Total Loss naar bed.

Zondag bij mijn schoonmoeder geweest, het was notabene ook voor haar moederdag. Ik was er vroeg, dus konden we samen even bijkletsen en hebben samen een traantje weggepinkt. Willy’s oudste zus Yvonne was en met mijn nichtje Anoek en achternichtje Gisely; de naam waar Sonja voor de uitvaart zo op geoefend had. Toen ik thuis was kwamen Francois en Odetta en later Resie en Frans. Nog even lekker zitten kleppen. Kira was de hele dag met Benny op stap.

Maandag was een bijzondere dag. Mijn broer Jan kwam naar Gemert, omdat ik dinsdag vertrek en het heel lang duurt voor we elkaar weer zien  (waarschijnlijk op zijn verjaardag op 12 juli). Hij vond mijn broodjes met kalfskroket lekker. Sonja en Ido kwamen ook nog even napraten over Sonja’s feestje en voor langere tijd weer afscheid nemen. Daarna kwam mijn Reiki-master – vriendin Wilma me nog even op weg helpen. Dit was de tweede keer dat ik haar ontmoette, maar mijn God….wat heeft zij me goed op weg geholpen. Een hoogst integere vrouw die echt aan te raden is.

Dinsdag kwam Kira nog 7 X 5 kalfskroketten 
brengen. Toch maar in één keer naar Pépieux gereden. Had ik geen spijt van  Miriam had mijn boekenkast gevuld en hard in het huis gewerkt. En moet je eens kijken hoe Pépieux er bij ligt. Toch heel anders dan in de winter en zelfs toen voelde ik me op mijn plek hier. Zowel mijn olijfboom als de wijnstruiken staan in volle bloei, dus als er niets bijzonders gebeurt een vette oogst.

Woensdag Miriam en Emily kwamen op bezoek…..alsof ik nooit ben weggeweest.Opa, opa, opa, opa…. Van alles dat ik meegenomen had opgeruimd en bami voorbereid, want Francois en Odetta zijn onderweg, om 18.00 uur zaten ze pas bij Vichi, dus dat wordt middernacht. Het viel mee om een uur of 11 bami uit de oven, maar voor ik met mijn ogen knipperde was het eten weg.

Donderdag; De Volvo van Francois uitgepakt. Mijn ronde tafel kwam er uit en die heb ik geschuurd….het opvangzakje vergeten te plaatsen en dat was aan mijn armen te zien. Enfin hij is schoon naar binnen gegaan en daar staat hij prima. Als Francois en Odetta vertrokken zijn zal ik hem in de transparante donkere eiken beits zetten en dan is het een prima cafétafel waar gerust 5 man kan aanschuiven.

Ze hadden een mooi groot stuk rundvlees meegenomen, waarvan ik een behoorlijke “pot au veu” van heb gemaakt. Lekker de hele dag op mijn petroleumstelletje laten trekken en vrijdagavond opeten.

Francois heeft even op mijn nieuwe computer wat drivers geïnstalleerd. Om te vieren dat we bij elkaar zijn hebben we onszelf verrast met een bezoekje aan café De La Post en een Pizza. Het was tot 5 uur lekker weer, dus in de tuin gezeten. Odetta in het zonnetje, dus die is nu behoorlijk rozig. Tussendoor heeft ze het terras geveegd en de bladeren op de composthoop gedropt.

Vrijdag; het weer is omgeslagen, het is bewolkt.

 

 

Ook de Egelantier staat in bloei. Nee Harry dat is geen gracht in de Jordaan, maar een wilde roos.

 

 

 

Geef een reactie