Feestweek?

Ook hier vieren ze carnaval. Wel heel anders dan in Gemert. Er wordt een optocht gehouden en daarna gaan we niet naar de kroeg, maar naar huis of het restaurant om te eten.

Lijkt dus niet op het Gemertse carnaval. Ik miste dan ook de zangers bij “De Keijzer”.

Wie weet; volgend jaar??????

 

 

Het was wel voor het eerst sinds 2 weken niet koud,  maar zonnig zoals het hier hoort.

 

 

 

Maandag heb ik een extra lange wandeling met Wammes gemaakt naar het Lac Jouares.. Het meer ligt 4 km. van mijn huisje af, rond het meer is ook 4 km. en dan nog terug; een wandeling van 12 kilometer dus.

Anne’s andere familie was er deze week; dus vader Arjan, broertje Bas en de grootouders Ria en Jan.

Woensdag heb ik bami voor ze gekookt, dus had ik in eens een huis vol. Was gezellig en ik geloof dat ze het ook lekker vonden.

Donderdagavond was ik uitgenodigd om bij Wim Dijkstra te komen eten. Hij woont in Cesseras en had heerlijke snert gemaakt. Als ik word goedgekeurd kom ik op het koor waar hij ook op zit. Eens in de twee weken op woensdagmiddag. Leuk om te doen en goed voor mijn netwerk hier.

Vandaag is mijn oudste kleindochter 15 jaar geworden. Dat viert ze met haar vriendinnen en daar zijn “oude mensen”  niet welkom bij.

De oudjes hebben het dan ook gistermiddag gevierd met een uitgebreide lunch. Hadden Miriam en Josh weer uitstekend geregeld.

Voor mij wel verwarrend om Nederlands, Frans en Engels (ouders van Josh) door elkaar te spreken.

Met een glas wijn lukt het echter beter.

Ze vroeg als cadeau geld en dat heb ik haar dan ook maar gegeven, maar wel in de huishoudportemonnee van Willy. Het was mijn eerste feestje zonder haar.

‘s-Avonds heb ik nog naar een paar video’s gekeken waar ze op stond. Was niet zo verstandig van me zo vlak voor het slapen gaan.

Al met al een drukke week gehad. Ik ga vanavond dan ook maar even op mijn gemak naar Wallander op Belgié 2 kijken en dan naar bed.

Wordt vervolgd.

3 Responses to Feestweek?

 1. Hallo Peter,

  goed om te mogen lezen dat wat er ook gebeurt ( geen reclame ) het leven door gaat daar moeder Natuur niet op ons mensen wacht. In ieder geval jouw blog als bureau-item opgeslagen. Als ik het nu maar goed schrijf :-) Gardez votre bonne santé et bien remplie, à quelle heure vous observez est toujours trop court,

  A bientôt bon ami,

  Will

 2. Ria Matser zegt:

  Hallo Peter,

  Wij vonden het ook erg gezellig en erg lekker, volgend jaar komen we weer bij je eten.
  Hoop je in april te zien.

  Lieve groetjes Ria

Geef een reactie