Al weer een week voorbij

De week begon heel goed met een uitgebreide lunch en testen van gerechten en vooral liquide middelen bij Richard en Rebecca.

Als apero hadden we; Uit Nederland een echte korenwijn uit de vriezer en beerenburgh uit de koelkast. Ook had ik een stuk Old Amsterdam in blokjes gesneden. Richard had diverse Engelse biertjes meegenomen en de betere Engelse kazen. Allemaal even lekker.

Na de lunch, met o.a. een zeer goede sheperdspie werd een 20 jaar oude whisky geserveerd uiteraard op kamertemperatuur. Richard en Rebecca wonen op een mooi origineel chateau  bij de brug in Pépieux.

Naar aanleiding van dit blog waren er vragen omtrent de streek waar Pépieux ligt. Echt in het zuiden van Frankrijk, in de driehoek Beziers, Narbonne en Carcasonne, 45 minuten van de Middellandse zee en 4 km van het Lac de Jouares.

Deze week veel geklutst, o.a. de luiken en de deur van mijn buren blauw geschilderd. Moet nog een keer gedaan worden, want dekte niet in één keer. Ik moet er wel voor zorgen dat ik verf overhoud, want volgende week komt mijn nieuwe voordeur. Zelf ben ik er dan niet, want dan ben ik naar Harry en Jacqueline een nachtje logeren in Tourtour (departement VAR). Het zijn in de loop der tijd goede vrienden geworden. Harry ken ik sinds de fusie AGO-Ennia, nu Aegon.

Met Miram en Josh de schoorsteen geveegd. De kachel trekt weer als een lier.

Verder heb ik tussendoor regelmatig met de hond gewandeld.

Mijn aanspraakje is daarna behoorlijk  moe en ligt tevreden tussen koelkast en bier te maffen.

Donderdagmiddag heb ik bij de ouders van Josh gelunched . Zeer uitgebreid zoals ik van John en Jean gewend ben. Drie gangen met veel vlees en 4 soorten groente. Clive en Maria waren er ook, alsmede een Schotse vriend van hen , Grand. De laatste was voor mij moeilijk te verstaan, vanwege een zwaar accent. Hij woont op een schip in het Canal du Midi.

Al met al een rustig weekje.  En elke avond gewoon in mijn eigen huisje samen met Wammes.

Kaarsje aan voor één van de favoriete foto’s van Willy en mij, met de weerschijn van de kaars, zodat het net is of achter ons ook licht schijnt. Mooi overdrachtelijk vind je niet?

De foto werd in september tijdens mijn verjaardag gemaakt. Vier weken voor haar overlijden. Al weer 4 1/2 maand geleden.

Ik ga nu beginnen met koken, want morgen komen Marjo en Nico lunchen. Komen niet van zo ver; ze wonen in Montseret…..staat ook nog op het kaartje dat je hierboven kunt zien.

Het wordt lente!!! De Amandelbomen staan in bloei.

3 maart 2012. Wordt vervolgd.

2 Responses to Al weer een week voorbij

  1. Ria Matser zegt:

    Hallo Peter,

    2e poging vorige keer mislukt maar het was erg gezellig bij jou en de Bami erg lekker, jammer voor jou maar volgend jaar komen wij weer hahaha

    Liefs Rie

  2. Ger zegt:

    Goed te horen dat je tijd in Frankrijk zo goed kan invullen. Hoop je natuurlijk ook weer eens in Brabant te zien. Mazzel Ger

Geef een reactie