En zo rommel ik maar verder.

 

 

 

Vrijdagmiddag had ik vrij genomen. Omdat ik neef Hans had beloofd wat garages die te koop zijn te fotograferen, heb ik ook                      maar wat

foto’s  van Pépieux gemaakt. Ook wij hebben wallen al zijn de ambachtelijke activiteiten ander dan in Amsterdam, toch ook mooi. zeker als het zulk mooi weer is als vandaag. Arjan en Myrthe waren keurig op tijd geland in Carcasonne. ‘s-Avonds bij Miriam en Josh een heerlijke lamsbout gegeten. De restjes voor mij inclusief het bot voor de hond heb ik  meegenomen.

Zaterdag. Eerst op BVN naar de laatste DWDD gekeken, want die had ik gisteravond gemist, Wammes uitgelaten, de bonte was gedaan…..en Wammes het bot van gisteravond gegeven. Hij is er uren mee bezig geweest. Ik moest wel oppassen dat hij de restanten niet in mijn pas opgeknapte perkje ging begraven.       Hij was er moe van. Misschien ook omdat het erg warm was – op mijn thermometer 32 oC.

Zondag lekker lopen tutten in mijnhuisje en met stralend weer Wammes uitgelaten. ‘s-Middags kwamen Arjan, Mirthe en Emily op bezoek bij de oude heer Letschert. Emily is gek op Arjan. Op het apero geweest bij Miriam en Josh…Richard en Rebecca waren er ook. Toen ze aan de harddrinks begonnen (marguerita’s) ben ik wijselijk maar vertrokken. Dit keer had ik weinig zin in koken – te warm – en werd het maar een kroketje en frites.

Maandag Arjan en Mirthe naar het vliegveld gebracht.

Dinsdag opnieuw naar de CPAM voor het regelen van mijn carte vital (zorgpas). Extra vroeg Wammes laten hollen in de wijnvelden. Ik had alles bij elkaar, behalve……….een stempel van de nederlandse ONVZ!!!!!! Leve Europa.

Om mijn kop leeg te maken en Wammes een plezier te doen met die hitte (29 0C in de schaduw) nog maar een keertje naar het meer om hem te laten afkoelen. Hij is dan zo ontzettend dankbaar, dat hij zich altijd even vlak bij mij komt uitschudden. Je begrijpt het…..opnieuw een bonte was gedaan. Karbonade met spinazie gegeten.

Woensdag…mijn nieuwe koelkast is gekomen. Alles staat nu zo’n beetje op zijn plek. En op ooghoogte. De oude heer hoeft niet meer te bukken. Wammes waakt voor de nieuwe koelkast, er mocht eens wat uitvallen….je weet maar nooit met die nieuwe dingen.Eigenlijk was het veel te warm om te werken. Ik heb dan ook maar een ommeletje met kaas en verse kruiden uit de tuin gegeten. Bleek ook lekker…..en ook niet ongezond.Al met al een verdienstelijke dag.

Donderdag;  Er zijn ook erg aardige Fransen. Op tip van iemand uit het dorp ben ik niet meer naar Lezignan geweest voor mijn carte vital, maar naar de CPAM in Carcasonne. Ondanks het lange wachten werd ik door een manlijke ambtenaar keurig behandeld. – Het is net als bij de politie, je kan beter met een man dan met een overijverige dame te maken hebben. –  Hij vroeg geen stempel, maar vond de brief van het College van Zorgverzekeraars meer dan voldoende. Ik kreeg zelfs een compliment van hem dat ik zo’n keurig verzorgd dossier had. Kijk dat zijn tenminste mensen waar je wat aan hebt. Carte vital is nu geregeld. Ik kan en mag ziek worden zonder dat iemand me eerst naar het buitenland brengt, waar ik wel verzekerd zou zijn. IK ZIT IN HET SYSTEEM!  Het was in de middag zo warm (binnen thermometer 31 oC) ben toen maar met Wammes naar de stille kant van het meer gegaan en toen hebben we samen gezwommen. Heerlijk!! Echt hollands gekookt: balletjes gehakt, gekookte aardappels en fijne doppertjes. Om met het ministerie van eten en drinken te spreken…..de maaltijd afgesloten met een heerlijk kopje espresso.

Vrijdag; boodschappen gedaan, waaronder 4 grote plakken biefstuk om morgen bij Josh en Miriam te grillen. Verder was het te heet om ook maar iets te ondernemen. In huis wees de thermometer 36 o !!! aan. Gewoon dus even niets doen en drie keer douchen. Michael kon vanmiddag niet het balkonnetje voor mijn slaapkamerraam doen….komt hij morgenochtend voor terug. Ik heb Peter gevraagd om hem te helpen.

Ben om 5 uur met Wammes naar het meer gegaan om hem te laten zwemmen….ik heb zelf maar meegedaan. Ik ben nog steeds meer blij met mijn nieuwe koelkast. Ik denk dat ik er straks maar even in ga zitten. Heerlijk gegeten; kalfsvlees (ja natuurlijk buiten gelopen) met regionale kruiden en rijst. Heeft 6 uur op mijn oliestelletje gestaan…..lekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkerrrrrrrrrrrrrrrr.

Vanavond Dalziel en Pascoe op de Belg en daarna denk ik naar bed.

Geef een reactie