een rommelweekje

 

Geplaatst op  by 

 

Zaterdag heeft Michael de hele dag staan klooien met een klein balkonnetje voor mijn slaapkamerraam. Handig om het bed te luchten, luiken te schilderen of gewoon in de ochtendzon te zitten. Hij heeft via Peter de hulp van Josh ingeroepen. Toen was ook binnen 10 minuten de basis gelegd. Uiteindelijk komt Michael maandag terug want het was veel te heet. Binnen 29 o, kan je nagaan hoe het buiten was. Bij Josh en Miriam gegeten (grote lappen rumpsteak), er bleef veel over en dat heb ik meegenomen om voor zeker twee dagen een stoofpotje te maken. Anne heeft op haar gitaar gespeeld en verzoeknummers gezongen. Wel werd me op indringende wijzeduidelijk gemaakt dat Bob Dylan (hij zou eigenlijk de Nobelprijs voor poëzie gehad moeten hebben) wel heel erg oudelullen muziek is en zowel hij als ik niet meer van deze tijd zijn. Daar kon ik het mee doen. Is dan alles uit de jaren 60 voor niets geweest?; Woodstock 1969 met alle artiesten die op één of andere wijze de geschiedenis hebben veranderd. Kijk HIER maar eens (favoriete van Willy en van Hans Schutz), nog altijd een strijdlied bij demonstraties. Natuurlijk begrijp ik dat ik voor mijn kleinkinderen een oude vent ben, maar toch.  Ik zou het leuk vinden jullie mening te vernemen; als je mee wilt doen gebruik dan s.v.p. mijnPOLL.

Thuis nog de laatste helft van Lynley gezien. Van de KRO-detectivenacht maar een klein stukje gekeken, Vond er niets aan en ben lekker naar bed gegaan.

Zondag; Ik ben weer begonnen met sungazing. Er gaat niets boven de kracht van de ochtend- of avond zon. Bij mijn weten groeit er ook niets zonder zonlicht (behalve natuurlijk de weed-lampen). Omdat het vandaag minder helder was kon ik zonder mijn timing in de gaten te houden de zon zijn werk laten doen. Na het dagelijkse ritueel met Wammes, ben ik naar Féline gereden voor de “Vide grenier” , die was echter afgelast omdat er regen (een paar druppels) werd verwacht. Ik had ondertussen een lekker stoofpotje gemaakt van het vlees van gisteren met rijst en doppertjes uien en knoflook. Het vlees was nu minder taai. Verder had ik vandaag zin om verdrietig te zijn. Volgens Wilma klopt dat want tot voor kort had ik me zelf geen ruimte daarvoor te geven. Ook wel eens fijn hoor…de uitvaart terug te luisteren en daardoor een theedoek drijfnat te maken!

Maandagmorgen heeft Michael het balkonnetje (bijna) afgemaakt. Het rooster maak ik zelf wel op maat, omdat ik gelijktijdig de regenpijp weer moet verbinden en ik had ook geen zin nog een keer de smid over de vloer te hebben. ‘s-Middags naar Spanje geweest om de genotmiddelen te halen. Peter ging toch maar niet mee…..moe. In El Jonquera was het slechter weer dan aan onze kant van de Pyreneeën. ‘s-Avonds naar het concert in Londen gekeken. Viel me tegen, ondanks het feit dat er nogal wat “ouwe” artiesten ( Stevie Wonder, Cliff Richard, Elton John, Tom Jones om maar niet te spreken over de vals zingende Paul McCartney) deelnamen. En dan nog die flauwe “Vaudeville komieken”.  Het was aan niets te merken dat in de 60 jaar van Liz ook een Monthy Python ooit een trend in humor zette. En waar was Eric Clapton of Mick Jagger?? Ze hadden beter mij als projectmanager kunnen inhuren!

Dinsdag: marktdag. Paar nieuwe sandalen gekocht. Jammer dat ik Lisa en Miriam op het terras heb gemist, maar dat komt volgende week wel weer goed. Te warm voor woorden, ben dan ook maar met Wammes naar het meer geweest. Kon hij lekker zwemmen. Miriam had (te) veel mosselen gekocht en vroeg me op het apero. Fles blanquette (champagne uit deze streek) meegenomen. Nof een lichte maaltijd genuttigd en – half duttend – filmpje bekeken. Grote vin in bed op me gericht voor ik ging slapen. Volgend de méteo was het hier in de regio vandaag het warmst……en de zomer moet nog beginnen. Wel goed voor de druiven; na een nat voorjaar veel zon.

Narbonne

Woensdag; Opnieuw is deze regio de warmste plek van Frankrijk. Huis gezogen en gedweild. Emily kwam snoep bij opa scoren.Vanaf 14 uur met Anne naar Narbonne. Ik had haar een middag shoppen beloofd. Ze heeft een heel leuk jurkje (voor zover ik daar verstand van heb) uitgezocht een een paar schoenen gekocht. Als klap op de vuurpijl (het kon niet erger) gegeten bij KFC. Was voor mij de eerste, maar ook de laatste keer!  Maar toch een gezellige middag met mijn oudste kleindochter gehad.

Donderdag; met Miriam naar de carrefour boodschappen doen…mijn vriezer begint aardig vol te raken. En dat is maar goed ook, want binnenkort komt Olaf een paar dagen. Daarna mijn witte port uit Spanje gebotteld. In één 1,5-literfles gebotteld voor Ido, want die vond hem zo lekker. Ik had een heerlijk vispotje van verse kabbeljauw gemaakt en voor morgen een half konijn aangebraden en met Provençaalse kruiden op het petroleumstelletje lekker laten sudderen. Om mijn eetgedrag hoeft niemand zich zorgen te maken.

Vrijdag; opnieuw erg warm. Ik ga in en rond het huis wat gerommelen. Wammes ligt vanwege de warmte het liefst binnen, want daar is het relatief koel.Het is toch een echt Zuid-Franse hond. Hij is hier dan ook geboren. Vandaag begint voetbal; gelukkig heeft de KRO dan regelmatig een detective op de tv. Ook vandaag en morgen het wijnfeest in Pépieux. Keus genoeg voor iemand die niet zo erg  van voetbalgekte houdt. Wat ik vanavond kies te gaan doen weet ik nog niet. Misschien eerst in de foyer een glaasje wijn met vrienden en familie drinken en daarna de detective. Daarover volgende week meer.

Geef een reactie