We zullen doorgaan

Ja, ja, je hebt het goed gezien ik ben overgegaan op een ander weblog. Deze blijkt gemakkelijker te bereiken en te vullen. Als het me lukt zal ik ook de oude “weken” nog opvullen.

Vrijdagmiddag mijn balkonnetje zelf afgemaakt. Ben er toch wel trots op. Ik kan nu bedden fatsoenlijk luchten, ramen lappen, luiken schoonmaken of schilderen, of gewoon in de ochtendzon zitten. Is vooral handig tijdens voor- en naseizoen. Ben vanavond lekker thuis gebleven. Detective kijken. Ga morgen wel naar het Total Festum. Dan treedt ook Anne op….ik mag geen video opname maken.

 Zaterdag; Met de steekwagen (diable) mijn oude koelkast naar de wijnboeren op het festumplein gebracht. Dan weten ze tenminste ook wie er vanavond een flas wijn met tapa’s en mosselen moet krijgen. Josh is lid van het comité en had Emily en haar fietsje meegenomen. Natuurlijk moest opa kijken hoe goed ze al kon fietsen.  Kan ze goed hè? Vooral haar helm staat charmant! Mijn lunch bestond uit het restje konijn van gisteren, met gekookte aardappelen en spinazie. Heerlijk. Het bevalt me steeds beter om tussendemiddag warm te eten. Zeker als je weet dat je ‘s-avonds nog aan de mosselen en tapa’s gaat. Ook heerlijk om daarna nog even een tijdschriftje ter hand te nemen en zachtjes wegdutten. Zo houd je het lang vol en kan je je goed voorbereiden op de feestelijkheden van de avond en                                                                                          het optreden van mijn oudste kleindochter. Inmiddels weer terug…..Anne heeft voortreffelijk gespeeld. Na haar optreden ben ik nog maar even gebleven. Anne was druk met vrienden en vriendinnen, Josh stond achter de bar en Miriam had al haar aandacht voor haar eigen, voornl. Engelse vrienden. Daar wring ik mij niet tussen. Ben dus terug gegaan en begreep dat Nederland verloren heeft van de Denen. Heb nog even een detective meegepakt en daarna lekker bijtijds naar bed.

Zondag; redelijk benauwd weer. Veel vocht in de lucht. In Pépieux was het weliswaar zonnig, maar je kon de wolken achter de bergen zien hangen. De rest van de dag maar wat in en rond het huis gerommeld. Er is nog genoeg te doen. Tussen de middag een heerlijke tournedos met aardappels en sla gegeten.

opruimen van de foto's

Maandag; Met Miriam naar de Lidl in Lezignan de zaak leeggeplunderd. Daarna naar het gemeentehuis voor een handtekening van de burgemeester onder een stuk dat ik nog in leven ben. Schijnen mijn pensioenverzekeraars op prijs te stellen. Natuurlijk krijg je zo’n stuk met een mooie stempel terug. Zonder stempels kom je nergens.

Een heerlijk klein haantje (coquelet) gebraden en van wat kippenpoten een overheerlijke soep gemaakt.  Wat ben ik blij dat de KRO elke voetbalavond een detective uitzendt.

Dinsdag natuurlijk eerst naar de markt geweest heerlijke 1 kilo kersen van Seret gekocht; lekkerder bestaat niet! Als je er aan begint is het echt verslavend. Uiteraard ook nog even met Miriam op het terras gezeten. Heerlijk brood van de beste bakker van Olonzac gekocht. Spekjes meegebakken, kan je derhalve zonder beleg opeten. De rest van de dag heb ik foto’s, die uit de lijstjes uit Gemert kwamen ingeplakt. Van de winter zal ik wel op mijn gemak pagina voor pagina, foto voor foto scannen. een verschrikkelijk werk; ben je echt weken mee bezig. Ik hoefde nauwelijks te koken, want ik had nog kippensoep en een half haantje van gisteren over. Aardappeltjes en spinazie er bij….klaar.

Woensdag;  Naar de CA (de bank) om mijn zorgverzekering rond te krijgen. Perfect mensen….na 6 maanden is nu toch alles geregeld! ‘s-middags te warm om wat te doen, ik ben daarom met Wammes naar het meer gereden. Lekker met mijn voeten in het water onder een boom lezen. Wammes kon zo nu en dan het water in en kwam daarna elke keer bij mijn voeten liggen stinken. Ondertussen Olaf geruime tijd gesproken. Hij neemt 10 gesealde haringen mee a.s. dinsdag. Als ze zo lekker zijn als ik denk eet ik zeker de helft op. Miriam, die er ook gek op is de rest. Wat staat alles mooi in bloei, vooral de Mauves (malva) maken hele velden mooi blauw. Na een redelijke detective laatste stukje van Nederland – Duitsland gezien.  Behoorlijk door de mand gevallen! Als ze zo ook tegen Portugal spelen kunnen eventuele nieuwe coaches een nieuw elftal bouwen voor de voorrondes WK.

Donderdag; boendag. Miriam heeft mijn hele huis weer de wekelijkse boenbeurt gegeven en mijn beddegoed verwisseld. Ook heeft ze me geholpen met de foto’s uit lijstjes te halen en een zooitje spullen die ik niet of nauwelijks gebruik op te ruimen. Josh heeft 5 dozen opgehaald voor de vide grenier.

Zelf ben ik weer bezig door een berg papierwerk te graaien. Wat kan weg en wat moet bewaard worden?! Ook heb ik mezelf de luxe gepermitteerd even lekker op de ligstoel onder de bomen wat te lezen en een kleine siëste te houden. Heerlijk.

Vrijdag; Er is iets ergs gebeurd!  Ik moest om half vijf naar de huisarts om me te melden. Ze kennen voor het spreekuur geen afsprakensysteem, maar je gaat zoals het in Nederland in de jaren 50- en 60 was in de wachtkamer zitten tot je aan de beurt bent. Ik heb daar 2 uur gezeten voor een kort kennismakingsgesprek. Daardoor was ik helemaal vergeten dat het vrijdag was en Emily haar einde schooljaar spectacle had. Voor een opa onvergefelijk!  Ik kwam om vijf over half zeven thuis en toen was ik dus te laat! Ik vind het verschrikkelijk……maar misschien kan ik het een keertje goed maken. Bijvoorbeeld als Josh en Miriam naar Ikea moeten met Emily naar de dierentuin in Montpellier te gaan. Ik zie wel.

Wordt vervolgd.

 

3 Responses to We zullen doorgaan

  1. ria zegt:

    Wat heb je het toch druk, maar je balkonnetje is super!

    XxRia

  2. Will Walraven zegt:

    Mörge Peter,

    je leest blog onbekommerd & wel. Oogjes toe ( wijze woorden van mijnheer de Uil ) en in gedachten zie ik het tafereel voor me. Rustig onderga je het savoir vivre welk je beschrijft en je verliest gevoel van datum of tijd welk dan niet als een gemis wordt ervaren. Dan de telefoon en uit is de droom. Zoals Marco Borsato ooit bezong, de meeste dromen zijn bedrog, maar als jij wakker wordt dan droom ik nog. Tè poëtisch ? Welja, met dit bekende Nederlandse miezerweer mag het ook.

    Hou je haaks en dompel gerust onder in wat wij noemen ‘t echte Franse leven. Betere blog overigens.

    Will

  3. Fijn te lezen dat je daar je draai vindt.

    Oh ja, ik ben nog steeds niet gescheiden. Edith trouwens ook niet.

Geef een reactie