De week van Olaf

Zaterdag.Vandaag een sombere zwaar bewolkte dag. Kijk maar op de foto. Je zult dus begrijpen dat ik nergens aan toegekomen ben, buiten de gebruikelijke zaken zoals hond, huishouden (en met een hond is dat veel) eten koken, wijntje – en niet te geloven ook veel water – drinken enz.  Ik ben dus maar onder mijn boompjes een paar Elseviers gaan lezen……..een beetje gestoord door de televisie van mijn buurman, die bij de lullige spelletjes het geluid altijd wat harder moet zetten.      Miriam kwam nog langs om de gewassen lakens op te vouwen -kan ik niet netjes alleen – en afspreken voor morgen. Vaderdag en de verjaardag van Richard en dat laatste betekent lunch.

Omdat er werkelijk niets op t.v. was als je niet gek bent op voetballen, maar een oude dvd van Morse opgezet. Voor mijn taal had het beter geweest als ik een Maigret had opgezet – lekker langzaam en goed gearticuleerd – maar dat doe ik volgende keer wel.

Zondag, vaderdag, de eerste zonder Willy, dus ik miste haar en een heerlijk klaargemaakt ontbijt, altijd met taart. Maar ja het kan niet anders. Vandaag opnieuw prachtig weer. 32 o en strak blauw. Uiteraard belde Kira bijtijds om me een fijne vaderdag te wensen. Zelf heb ik Yvonne en mijn schoonmoeder gebeld om hen te feliciteren met hun (achter) kleindochter. Tussen de middag kreeg ik eerst bij Josh en Miriam een vaderdagcadeau……een knijpstok waarmee ik dingetjes van de grond kan rapen zonder te hoeven bukken…..Jezus wat word ik een oude man, dat ze me dit soort praktische dingen geven. Daarna bij Richard en Rebecca gegeten (Richard was jarig). Uitbundige maaltijd!!!! Ik ging als eerste weg, omdat de hond al 4 1/2 uur opgesloten was. Had ik beter niet kunnen doen, want ik was nog niet thuis of Michael en Goutrand kwamen op bezoek. Het werd daardoor toch nog 19 uur voor ik de honde eten kon geven en naar de wijnvelden met hem kon. ‘s-Avonds filmpje gekeken. Al met al een toch wel leuke vaderdag, ondanks dat ik alleen en eenzaam begon.

Maandag; Ik kreeg om 7 uur ‘s-morgens bericht van Jos, mijn vriend en buurman uit Gemert dat José is overleden. Tijdens het ziekteproces en het overlijden van Willy heb ik heel veel steun van Jos en José gehad. Beter een goede buur dan een verre vriend.  Triest hoor. Ik hoop dat ik met Miriam iets kan regelen zodat ik naar de uitvaart kan en Olaf is er ook de hele week, dus misschien moet Miriam en op Wammes en op Olaf passen. Ik zie wel. Verder vandaag de basis gemaakt voor Nasi voor morgen, zodat ik alleen maar hoef af te bakken morgen na het apero, want ik had zondag afgesproken dat mijn familie uit Pépieux en de schoonouders van Miriam morgen komen haringhappen en croquetjes eten. Wellicht dat er eeen aantal blijft plakken, dus zal ik maar ruim nasi voorbereiden. ‘s-Avonds nog even naar Murder in paradise gekeken, flauw maar wel verstrooiend. Alles beter dan voetbal. Inmiddels afgesproken met Francois en Odetta om samen eind juli terug te rijden van Gemert naar Frankrijk en misschien dat Edith mijn oude buurvrouw uit Edam ook mee rijdt. Een dag of 3 later rijden ze terug met mijn vorige auto, zodat ik die in Nederland te koop kan zetten. Het blijkt dat in Frankrijk geen garage bereid is om de lpg- installatie te keuren. De g op mijn kenteken zegt ze niets. Iedereen buiten Frankrijk deugt niet, dus dat hij in Nederland gekeurd is maakt ze niets uit. Ok dan maar op deze wijze.

Dinsdag; huis opgeruimd want ik krijg straks een logé. Olaf was op tijd en het werd heel gezellig. We hebben op de weg van Carca(sonne) naar Pépieux gegeten in Trebes bij Le Moulin. Niet alleen goed eten, maar ook een fantastisch terras, onder aan 4 sluizen aan het Canal du Midi. ‘s-Avonds bij mij het apero, mat Miriam en familie en John and Jeam, de schoonouders van Miriam. Haring en croquetjes. Mijn Nasi kon ik dus eigenlijk weggooien, maar Wammes vindt het ook lekker.

Woensdag; Met Olaf naar Spanje, voor de genotsmiddelen. Voor mezelf tabak voor mijn pijp. Bij Seret, gewoon pal aan de weg hebben we heerlijk Moules et Frites gegeten.  Toen we terug waren kwam Anne even heerlijk buurten. Fantastisch kind en dat vind ik al meer dan 15 jaar. Ik geloof dat Olaf het goed naar zijn zin heeft, zo niet dan reageert hij maar op mijn berichten.

Donderdag; Met Olaf een voor mij bekende tour gemaakt,…..naar Minerve, Bize enz. en gegeten bij De Slet (sorry…la Selette). Na de lunch hadden we eigenlijk afgesproken even lekker op mijn terras onder de bomen uit te rusten en een boekje te lezen. Maar op verzoek heb ik Anne van school gehaald. Toen ik die thuis gebracht had kon ik als nog uitrusten……maar toen kwamen met een smoesje Michael (de Ier) en Goutrand (mijn buurman) even buurten. Het werd dus toch nog laat, maar Olaf enb ik hadden eigenlijk genoeg gegeten en hebben we volstaan met een stuk brood, oude hollandse kaas en rauwkost. Samen gekeken naar Murder in Paqradise, nog maals flauw, maar wel echt Engels en dus ook over nagedacht en leuk.

Vrijdag; rondje langs de kust gemaakt. In Port Leucat heerlijk grote oesters gegeten. Verser kan niet, vanaf het water achter aangevoerd en een uur later voor opgegeten. Waanzinnig grote oesters centimeter of 10. Daarna via Narbonne plage in St. Pierre sur mer een inmiddels bekende sandwich americain gegeten…giga formaat. Natuurlijk kon ik dat niet op en heb ik Wammes kunnen verwennen met een best stuk. Op ons gemak terug binnendoor terug gereden en bij de Intermarché gestopt, want Olaf wilde voor Marijke typische kaasjes uit de regio meenemen. Dat werd dus Brebis (schaap) en geit. Morgen moet Olaf weer terug en zal hij toch een paar kilo moeten afvallen. Enfin, ik denk niet dat hij te klagen had over de culinaire tourtjes. Vandaag o.a. van 9.30 tot 16.00 uur. Vanavond als kroon op het werk bij Miriam en Josh gegeten. Toppie!

Te laat terug voor een leuke detective dus vroeg naar bed, want morgen moet ik Olaf naar het vliegveld brengen.

Daarover meer ….volgende week.

 

One Response to De week van Olaf

  1. Max zegt:

    Jij leeft werkelijk als god in Frankrijk

Geef een reactie