De warmste week

 

Zaterdag; Om 9.30 uur Olaf naar het vliegveld gebracht, einde van zijn vakantie en ik terug naar HUIS. Iets na elf uur was ik terug in Pépieux. De binnen thermometer wees toen al 31 o aan, hoe heet het dan in de zon is kan ik niet meten, maar als ik mijn hand op de auto leg blijkt deze ondanks de witte kleur bloedheet te zijn. Na een paar dingen te hebben opgeruimd ben ik “even” in de Lafuma buiten onder de boompjes gaan liggen. 2 Uur later werd ik wakker. Ik zal er dan wel aan toe geweest zijn. Een paar korte wandelingetjes met Wammes gemaakt, maar eigenlijk is het te warm om veel te doen. Heb dan ook maar niets gekookt maar heb een tonijnsalade gemaakt met redelijk wat groene sla. Ook wel eens wat voor een keertje, zeker na een paar zware eet dagen.

Zondag; Ik zal wel lekker schoon zijn, want na elke wandeling met Wammes ging ik onder de douche. In de zon lopen is wel zo verschrikkelijk warm. Water voor de hond en voor mij mee. Maar ja dat water moet er toch uit, dus enorm transpireren. Zelfs  tussen de middag eten – entrecote, aardappeltjes en doppertjes zorgt voor oververhitting. Geen alcohol maar tot het vanavond afkoelt. Ik begrijp nauwelijks wat we vroeger in de tropen te zoeken hadden. Hoewel…..toen lieten we anderen werken en ons bedienen. ‘s-Middags een uurtje naar de NK wielrennen in Nederland gekeken. Ik denk dat jullie net als ik binnen zaten. In Nederland vanwege het slechte weer en ik om even af te koelen. Klein beetje macaroni met lardons en geraspte kaas gegeten en naar de film “Leef” gekeken. Met de ramen open en de ventilator aan nog even “ons Amsterdam” gelezen.

Maandag; Josh heeft mijn oude auto mee, want die van hem is twee dagen naar de garage. Ik ben achter hem aan gereden, waarna hij mij terug bracht. Daarna maar direct een flink eind met de hond door de wijnvelden, want het wordt vandaag weer een super warme dag van boven de 32 o. Binnen is het aangenaam. Miriam heeft het huis gezogen en gedweild. Ik toch opnieuw kon douchen. Het is dat Wammes zo erg verhaard, anders liet ik een paar dagen de boel de boel. Gelukkig heb ik hier Miriam en in Gemert Kira, die de boel in de gaten houden.  Kira is namens mij al twee keer naar een uitvaart geweest.

‘s-Middags eerst buiten gelezen en toen vanwege de warmte met de luiken en deuren dicht binnen. Viel een uurtje na het eten in slaap. Was op tijd wakker voor het nieuws en de detective.

Dinsdag; opnieuw de hele nacht met de ventilator aan geslapen. Las het volgende (voor een ieder vertaald met het vertaalprogramma) in de Midi Libre;      Toulouse
Donderdag is de warmte met meer dan 45 ° in de zon!

Als zelfs de regionale kranten waarschuwen kan je je voorstellen hoe hard er gewerkt wordt.

Even naar de markt geweest…..te veel toeristen! Soms heb ik dan plaatsvervangende schaamte en spreek ik ook absoluut geen Nederlands. De kroegbaas waar ik op marktdagen altijd even ben verwonderde zich er over dat ik al zo vroeg weg ging, maar toen ik zei “trop des touristes” moest hij lachen en begreep het ook wel. Ik had al zeg ik het zelf een heerlijke salade gemaakt, met ham, komkommer, tomaatjes, basilicum en nog veel meer. zowel tussen de middag als ‘s-avonds van gegeten. Warm eten doe ik wel weer als het wat minder heet is. Als Gemert verkocht is denk ik toch na over een buiten jacuzzi, ‘s-winters warm en ‘s-zomers koel. Op dagen zoals deze zou ik er de hele dag in kunnen zitten.

Woensdag; Grote vergissing……ik wilde boodschappen gaan doen bij de Lidl in Lezignan. Ik was echter vergeten dat er op woensdag markt is in de buurt van de Lidl.  5 Straten verder was er eventueel een parkeerplaats en daar had ik geen zin in, want ik had zeker een volle kar  nodig. Donderdag nog maar een keertje proberen. Ik zal maar niet weer vertellen hoe warm het is. Alle luiken en deuren dich dan is het binnen tenminste beneden de 30 o. Emily had haar eerste eindejaars rapport. Ze is in de loop van het eerste jaar heel goed vooruit gegaan. In september sprak ze nog geen Frans en nu behoort ze bij de betere leerlingen. Knappe kleinkinderen heb ik hoor. Ik denk dat ze mijn hersens hebben,……………………………………………………………………………………… want ik heb ze niet meer.

Donderdag; Hoewel ik er eigenlijk een hekel aan heb hield ik vandaag zielsveel van de Lidl. Wat een zegen, zo heerlijk koel. Extra lang heb ik bij de kaas en vleeswarenafdeling getreuzeld. Gelukkig is mijn auto ook climatisé dus de terugweg ging ook wel, maar toen moest ik en bij mij thuis en bij Miriam de auto uitladen. Kortom ; douchen. Gelukkig was er in de middag wat wind. Ik ben daarom op mijn vertrouwde plekje onder een boom aan de stille kant van het meer gaan zitten. Wammes heeft heerlijk gezwommen. Om acht uur naar het begin van het dorpsfeest gegaan, naast een glas wijn heerlijke mosselen en frites. Probleem is dat ik bij dat soort gelegenheden te weinig Frans spreek vanwege de vele Engelse vrienden.

Vrijdag; “koud!” Het is vandaag slechts 29 o C.  Lekker windje er bij. Lekker met Wammes gewandeld. Bezoek van morgen voorbereid: Kippensoep, vleessalade, kipsalade en gevulde paprika’s. Ik weet nu nog niet wat ze eten en hoeveel, maar lijkt me voorlopig voldoende. Alles in de koelkast kunnen krijgen en toch nog voldoende ruimte voor bier, fris en een bib rosé. Ben nog altijd blij met mijn nieuwe koelkast.

Ik heb me vandaag maar drie keer hoeven douchen, ‘s-morgens, na het koken en voor ik naar het feest ga.

Vanavond ga ik me (denk ik) echt in het dorpsfeest storten. Peter – buurman van Miriam – komt me om 8 uur halen en dan gaan we samen een vles wijn paraat maken.  Nu kan het, omdat het minder warm is. Hoe dat me vergaan is merken jullie volgende week wel.

 

 Gevonden op internet.

De nieuwe BEREDEN POLITIE ??

 

One Response to De warmste week

  1. ria zegt:

    Hoi Peter,

    Wat een verschil met hier dat weer, gisteren en vandaag was het wel goed, Erik van der Voort is vandaag getrouwd ( je vroegere buurjongetje uit Edam) was heel gezellig met een receptie high tea de engelse invloed komt hier ook steeds meer aan de orde.
    We hebben Wendy, Jacco en de kinderen in huis want ze zijn hun huis aan het verbouwen en aangezien de bruidegom een vriend van Jacco is moest die hier vannacht ook slapen dus vroeg op en snel de kaper wat op orde gebracht voir de fotograaf kwam.
    Nu lekker op de bank voor ze allemaal weer thuis komen.

    Geniet jij maar leker van dat mooie stukje Frankrijk. Liefs Ria

Geef een reactie