op naar Gemert

Zaterdag; Gisteravond nog even naar de “Bar au vin” geweest. Wijn met dit keer verse oesters. Mijn Engels / Schotse vriend Peter was er ook…..Wat een vrolijk stel toch hè?  Altijd leuk om zo veel mensen uit het dorp te zien. Toch een schitterend dorp toch hoor dat Pépieux. Maar hoe gezellig het ook is, ik blijf nooit lang op feestjes, ben ik kennelijk nog niet aan toe.

Met Anne een vriendinnetje opgehaald in Peyriac. Ze blijft bij Anne slapen en gaat vanavond ook naar het dorpsfeest. Frans en Resie kwamen vroeg in de middag. Heerlijk zitten buurten. We kozen voor gevulde paprika en – gelukkig – ze vonden het lekker. Fromage frais met 2 soorten honing toe. Tegen achten nog even naar het dorpsfeest, waar ze ook mijn familie weer eens zagen. Leuke dag.

Zondag; het is bewolkt, het waait en er wordt vandaag regen verwacht. Soms is het wel lekker een minder warme dag. Met Frans even de hond uitgelaten. Koffie gedronken en lekker zitten

Resie en Frans bij La Selette

ouwehoeren. Daarna uitgebreid geluncht bij de slet (la Selette) met koffie toe in café De la Post in Olonzac. Met Frans nog een half uurtje naar de laatste Bar au Vin van dit seizoen geweest. We gingen op tijd terug om naar Beck te kijken en het laatste stuk van de voetbalfinale.

Maandag; het lijkt of we weinig hebben gedaan vandaag, maar we hebben een stevige wandeling naar het meer gemaakt. Daar even op het terras uitgerust, wat gegeten en gedronken en toen weer dwars door de wijnvelden terug. Iedereen was moe en stijf. Wammes is gaan liggen en heb ik nauwelijks meer contact mee gehad, maar die heeft er dan ook circa 40 km op zitten. De laatste 2 km overigens liep hij met zijn tong op zijn knieën rustig naast me. Het was vandaag weer schitterend weer.

Alles is vandaag weer normaal in het dorp. Kermis is weg en de rust in het dorp is weer terug.

Dinsdag; Op verzoek van Frans en Resie hebben we na de markt een wijnproefmiddag ingelast. We hebben de betere wijnen geproefd bij: Les trois Blasons, Peche d’André, Chateau de Ventenac. Tussen de middag lekker gegeten in Ginestas bij L’Anaïs. Achter in de middag kwamen Josh en Miriam nog een glaasje drinken, omdat het mijn laatste avond was. Ook de keuken die Josh gaat maken besproken.

Woensdag; op mijn gemak vertrokken naar Contrexeville, het hotelletje waar we voorheen ook regelmatig kwamen. Wammes in de bossen van de Vogezen lekker uitgelaten en na het eten vroeg naar bed.

Donderdag; Op naar Gemert. Om 13 uur waren we er. Het was ontroerend te zien dat onze vriendenclub van de woestenij, die de tuin geworden was weer iets toonbaars gemaakt had, zodat het huis ook wat meer verkoopbaar is geworden. Wat zou Willy dit een fantastisch initiatief gevonden hebben. Dank je wel lieve mensen!  Na het uitpakken kwam Kira even op bezoek. Zij werd afgewisseld door Jos, mijn buurman. Stil gestaan bij het feit dat we nu allebei weduwnaar zijn. Jos werd afgelost door Francois. Zowel Jos als Francois hebben me geholpen de kroketten die Kira had gekocht weg te werken.

Vrijdag: Mijn eerste twee haringen op Nederlandse bodem gegeten. Heerlijk. Eén van de weinige dingen die ik in Frankrijk mis. Met Kira de boodschappen gedaan en daarna natuurlijk bij het Mickertje broodje kroket gegeten. Hoorde onderweg van mijn schoonmoeder dat ze twee dagen in het ziekenhuis had gelegen omdat ze kennelijk twee zakken bloed nodig had. Hoor zondag het hele verhaal wel. Vanavond had Kira hier weer gegeten. Ik had hamlapjes gebakken met pommes parisiennes.

Ik heb op dit moment geen tv, daarom kijk ik vanavond wel op mijn pc naar KRO-detectives.

 

 

QUOTE

“‘Teeltvrije zones’, ‘open koeltorens’: ik moet naar bed. Waarom heeft nog niemand de slappe lach?”

Femke Halsema over Kamerdebat

 

2 Responses to op naar Gemert

  1. Ria zegt:

    Hallo Peter,

    Had je niet wat zon mee kunnen nemen?
    Bevalt het een beetje in Gemert?

    Groetjes Ria

Geef een reactie