Eerste weekje in Nederland

Willy’s achtertuin nu.

Zaterdag; Na een wandeling met Wammes ben ik Willy’s tuin ingelopen. Van de mooie bedjes, die ze tot oktober vorig jaar kruipend door de tuin zo mooi had bijgehouden is niets meer over. Maar toch….je kan zien hoe ze van klare zandgrond in de loop van 30 jaar goede aarde heeft gemaakt. Buiten de herkenbare planten van voorheen is het een weelde van planten en bloemen. Voor ecologen denk ik een weelde. Ik heb er wat foto’s van gemaakt, die ik onderaan de week zal plaatsen. Al met al een stukje grond om trots op te zijn. Ik hoop dat de nieuwe bewoners (hopelijk op korte termijn) ook wat met de tuin willen doen. Achter in de middag kwamen mijn overburen Eric en Wilma even buurten en s’-avonds kwamen Sonja en Ido op bezoek.

Het was vandaag gelukkig zonnig weer, hoewel het wel direct een stuk benauwder is vergeleken met Pépieux. Al met al geen onverdienstelijke dag.

Zondag; een behoorlijk rondje Nederland. In Katwoude gegeten met Edith en daarna naar mijn schoonmoeder. Alle zwagers en schoonzussen waren er en nichtje Anouk en haar dochtertje Gisely – lekker kind.

Maandag: Gelukkig droog weer. Kon de hond (en mezelf) een lekker stuk uitlaten. Er kwamen nogal wat bekenden op me af. ‘s-Avonds kwamen buren Annie en Anton op bezoek. Waarschijnlijk ben ik weer wat kippen kwijt aan de broer van Annie. Deze heeft een zeer moderne kippenboerderij in Gemert.  Zou ik blij mee zijn.

Dinsdag; Ik ging even de hond uitlaten en wat denk je? Eindelijk na veel aandringen stond dit bord in de tuin. Ik had net besloten van makelaar te wisselen naar een plaatselijk kantoor. Deze komt toch de 18-e  en hij mag van bord wisselen. Tenzij de kijkers, die de 17-e komen het huis willen kopen.

Dinsdag: Even boodschappen gedaan, waaronder een mooie doos sigaren voor mijn broer Jan, waarmee ik de 12-e voor zijn verjaardag ga lunchen. ‘s-Middags kwam Dennis – de zoon van buurman Jos – over zijn webwinkel met me klankborden. Op mijn pc twee KRO-detectives bekeken.  Weer een koude en miezerige dag voorbij.

Woensdag;  Tam dagje; met Olaf in Gilze Rijen geluncht.  Daarna ben ik bij Martje langs geweest (binnen ook) zij en George komen morgenavond. Kira Heeft bij me gegeten (zeer gevulde groentesoep) en dat was het. Morgen naar Akersloot (bij Alkmaar) om de verjaardag van broer Jan te vieren. Oh ja….het Harry Verkampen gebeld….daar ga ik vrijdagmorgen op bezoek.  Druk, druk, druk dat even dat ik in Gemert ben.

Donderdag; twee jarigen vandaag. Ik ging bijtijds de hond uitlaten om daarna naar Alkmaar te rijden…………en ik werd overvallen door een stortbui. Kon me opnieuw aankleden! Met mijn broer Jan (62 jaar) heerlijk en vooral gezellig geluncht in Akersloor (Alkmaar). Moeten we toch vaker doen, in Nederland, Frankrijk of Israel.  Om 16 uur was ik terug in Gemert, keurig op tijd om mijn buurman Jos te feliciteren. Zijn zus en haar man waren er ook. Ondanks ook het verlies van José toch even gezellig zitten buurten. ‘s-Avonds gezellig bijgepraat met George en Martje en omdat ze morgen op vakantie gaan ook meteen hun afscheid van het huis hier genomen. Daarna bijtijds naar bed, want ook morgen weer een drukke dag.

Vrijdag; koffie gedronken en bijgepraat met Harry en Anneke Verkampen. Harry een hart onder de riem gestoken…..Hij heeft ook heel veel goede dingen gedaan voor Gemert. Ik heb tevens afscheid van ze genomen, want de kans is gering dat ik er nog op bezoek kom, want ik slaap na juli ook niet meer in Gemert. Daarna even bijgebuurt met Cees van de Vossenberg. Nelly was er jammer genoeg niet. Ik hoop van harte dat haar pijnbehandeling effect zal hebben. Jan Timmers kwam afspreken voor het bezoek van hem en Wilma aan Pépieux. Vanmiddag komt Anita nog thuis en gaan Kira en ik aan de patat voor zondag – afscheid van het huis – beginnen. Kira schilt en ik ga snijden en voorbakken. De hele week regen en een grijze lucht gehad. Zal blij zijn als het de 22-e is.

 

Willy’s achtertuin

 

 

 

Willy's Valantines roos

.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Responses to Eerste weekje in Nederland

 1. edith vd wal zegt:

  De aardbeienplanten uit jullie tuin zijn goed aangeslagen, de aardbeitjes waren heerlijk! De lupine is half opgegeten door de slakken maar heeft toch nog gebloeid; volgend jaar beter!
  t is idd te hopen, dat de kopers er weer een (tuin) paradijsje van maken, de basis is prima! Succes met verkopen!
  gr. Edith & Ernie, Son

 2. Max zegt:

  Man wat heb je het druk. En wat kan je goed schrijven. Ik ben trots op je.
  Groet,
  Max en Els

 3. Ria zegt:

  Hallo Peter,

  Weer je verslag gelezen valt tegen hier dit weer he ?maar ja je hebt het druk genoeg zag ik.
  Ik heb je nog een sms je gestuurd maar geloof dat ik niet het goede nummer gebruikt heb, zal even kijken.
  Als je het niet uit komt moet je dat eerlijk zeggen hoor.
  Nog een leuke tijd hier.

  xx Ria

 4. Ria zegt:

  Nee hoor heb het goeie nummer hoor nog wel wat van je.
  xx

 5. Ernie van de Wal zegt:

  Is anders toch wel lekker, zo een weekje regen? Authentieker kan je Nederland niet krijgen.

Geef een reactie