Laatste week MIJTERKRUIS

Zaterdag; Grootste deel van de dag heb ik besteed aan het voorbakken van 15 kg. patat. Gelukkig had Kira gisteravond geschild, dus hoefde ik alleen maar te snijden en te bakken. Ik rook zo lekker, dat ik mijn kleren maar heb gewassen en een uitgebreide douche heb genomen.

Zondag; Voorbereidingen getroffen voor de middagbijeenkomst in het kader van afscheid nemen van het huis. Kira heeft geholpen met het huis schoonmaken, terwijl ik alles klaar heb gezet. Gelukkif was het dit keer redelijk weer zodat we ook de tuin in konden. Met een heel dubbel gevoel toch nog een leuke dag met wat vrienden doorgebracht. Diverse

stelletjes hadden ook wat gekookt en meegebracht, zodat ik nog met een behoorlijke voorraad frites bleef zitten. Komt ook wel weer op. De bijeenkomst was niet van emoties ontbloot. Veel van onze vrienden beseften toch dat dit de laatste keer was dat ze in het Mijterkruis waren. Er werd onder elkaar veel over Willy gepraat en ook over haar collectie drift. We hebben zelfs nog het Gemertse volkslied “Van Wor ik ben” gezongen. Gelukkig namen diverse mensen een souvenir aan 31 jaar Gemert mee. Dank jullie wel beste mensen, dat je me geholpen hebt met dit definitieve afscheid. Nu nog het huis verkopen!

Maandag; huis opgeruimd en de afwas gedaan. Jan Habraken en Els Haak kwamen nog even op de koffie. Jos kwam Wammes uitlaten. Daarna naar Sjen Claassen om haar verjaardag te vieren. Vrijwel direct kon ik door rijden naar Francois, want die verjaarde ook vandaag. Ik ging daar binnen het uur weer weg, want zijn ouders waren er en ik merkte dat zijn moeder moeite had met mij (een verse weduwnaar) te praten.

Dinsdag; Vandaag 17-7 zou Willy 67 geworden zijn! Mijn schoonmoeder, Miriam en Anette belden om te laten merken dat ze vandaag in gedachten bij me waren. Sylvia had een lieve kaart gestuurd. Mijn auto had ik weggebracht voor de eerste onderhoudsbeurt (15.000 km). Om 10 uur kwam Kira. Ze heeft het huis gezogen, want er zouden kijkers komen. Daarna zijn we in stromende regen naar Eindhoven gereden om Aziatische kookgerechten te kopen voor Miriam en voor mij in Pépieux. Ik kan voorlopig voor gasten mijn inmiddels bekende bami maken. Tegen 11 uur klaarde het weer een beetje op, zodat we in Helmond konden shoppen…..iets wat ik nooit doe, maar Willy en Kira hielden hier van en heb ik maar voor een keertje de kiezen op elkaar gezet en ben gaan WINKELEN!!! Ik heb

Voor je verjaardag

zelfs een nieuw colbertje gekocht. Het weer werd steeds beter en omdat ik er niet bij wilde zijn als de kijkers er waren zijn we om 14.00 uur nog even op het terras van Grotel een glaasje gaan drinken. Direct afgesproken dat we daar zaterdagavond nog komen eten ter afsluiting van mijn laatste verblijf in het Mijterkruis. Bij thuiskomst vond ik een mailtje van de makelaar dat de kijkers één en ander even in de koelkast hadden gezet. Ik houd op met deze sufferd. Morgen komt een Gemertse makelaar die naar verluid wel kan verkopen. Ik heb Kira met mijn pasje en pincode naar het dorp gestuurd om een nieuwe jurk te kopen. Ze is daarmee geslaagd en bedankte me voor een fijne dag. Vanavond nog eten bij het wokrestaurant ter afsluiting van deze bijzondere dag. Willy kan trots op me zijn. De hele dag stond ze centraal. Oh ja…en ook nog dit:

di 17 jul 2012, 20:17

Bob Dylan brengt 35e studioalbum uit

WASHINGTON -  De Amerikaanse folk-rock-legende Bob Dylan brengt op 11 september zijn 35e-studioalbum uit. De lancering valt samen met de 50e verjaardag van Dylans debuutalbum, kondigde Columbia Records dinsdag aan.

Woensdag begon de dag met de nieuwe makelaar….zeer uitgebreid alles doorgenomen. Ik heb het gevoel dat dit een goede keuze is. Hij heeft een goede database, waaruit hij redelijk fijn kan bekijken welke zoekers in aanmerking komen. ‘s-Middags mijn medisch dossier bij de oude huisartsenpraktijk opgehaald. Iedereen was alleraardigst en namen de tijd om naar mijn wel en wee te informeren. Voor Kira gekookt….ze vond het lekker, daarna kwam mijn buurman Peter, die weer wat dingen heeft meegenomen. Hij kan van alles “gebruiken”  en wil me t.z.t. helpen met de andere buren om de rest af te voeren.

Donderdag; groot deel van de dag restje kleding enz. in koffers gepakt. Vast begonnen met inpakken van de auto. Diverse mensen uit het dorp kwamen nog even (voor de laatste keer in de Oudestraat) buurten. Jos heeft de hond uitgelaten en kwam een grote hoeveelheid blikjes hondevoer brengen.

Vrijdag een moeilijke doch vruchtbare dag. Moeilijk dag Mijterkruis ik zoek een andere plek.was het om spullen in te pakken. Echt een definitief afscheid van het huis! ‘-s-Middags druk met bezoek; eerst kwam Wilma met me praten, daarna Anita, Kira en Francois (samen loempia’s gegeten). Misschien dat Kira en Anita =al dan niet tijdelijk – mijn huis willen huren, maar dat hoor ik zaterdagavond. ‘s-Avonds kwamen mijn buren Rien en Elly van Dam 4 potjes honing brengen en bleven een glaasje wijn drinken.

Zaterdag; Verder met inpakken. Ernie kwam een kastje ophalen voor zijn zoon Sander. Brood voor onderweg klaargemaakt en (strakjes) computer inpakken.

Vaarwel Oudestraat…….we hebben hier ruim 30 jaar fijn gewoond. Je hebt ons veel gegeven!

 

5 Responses to Laatste week MIJTERKRUIS

 1. Edith zegt:

  Sterkte Peter.
  Gelukkig kom je in Pepieux ook thuis!!
  Dikke zoen
  Edith

 2. Ger zegt:

  Peter, ik voel met je mee. Ga maar gauw naar je plekje in France daar hoor je nu thuis. Ger

 3. Harry en Jacq zegt:

  Partir c’est mourrir un peu…..
  Goede reis naar huis. La douce France….
  Bisou,
  Harry et Jacq

 4. ria zegt:

  Hoi Peter,

  Gelukkig voel je je in Pepieux thuis, wij komen 21 aug. even bij je zoals je weet kunnen we je veranderingen zien en bij praten.

  Liefs RiA

 5. Louis Bunck zegt:

  Hallo Peter,
  Een heftige week voor je, zo te lezen. Maar ook in Frankrijk heb je weer een thuis-gevoel. Veel sterkte en blijf genieten.
  Groet, Louis Bunck

Geef een reactie