Weer THUIS!

Zaterdag had ik het nog druk…..Sonja, Jos, en nog veel meer mensen kwamen afscheid van me nemen. Met Anita en Kira uit Eten geweest bij Grotelshof – was erg goed en voor een redelijke prijs -. Afgesproken dat ze tot 31 december in het Mijterkruis gaan wonen. Eind november zien we wel verder.

Zondag met Francois naar Pépieux gereden. Het was op de autoroute verschrikkelijk druk. Gelukkig dat we dit op tijd zagen en zijn we vanaf Chalon-sud binnendoor gereden. Al met al toch maar 13 uur over gedaan. Ik denk dat de ” touristen” die de autoroute hebben gevolgd veel en veel later aangekomen zijn.

Maandag kwam Miriam haar boodschappen halen en heeft me geholpen met een vertegenwoordiger van de zorgverzekeraar. Met Francois even op het terras in Olonzac gezeten, pizza genuttigd en noodzakelijke boodschappen, waaronder wijn gehaald. De auto van de garage gehaald (mijn oude Dacia Logan, die naar Kira gaat), kostte NIETS! Lekker de middag enige tijd aan het meer gezeken….heerlijk weer en goed uit te houden met een licht briesje. Francois heeft twee keer de hond een goed eind uit gelaten. ‘s-Avonds bij mijn familie in de Rue de la Tour gegeten. Gewoontegetrouw ging ik wat eerder naar mijn eigen huisje.

Francois zat lekker met Miriam te ouwehoeren en kwam aanmerkelijk later. Ik sliep al, want ik viel tijdens nieuwsuur al in slaap.

Dinsdag; de Logan reisvaardig gemaakt, want morgen gaat die met Francois terug naar Nederland. Gas en benzine afgevuld, dus hij komt een heel eind. Daarna een paar uurtjes op het terras aan het meer gezeten. Lekker en eenvoudig eten, maar de plek maakt alles goed. Voor een zachte prijs op een terras aan het meer,

dag oude trouwe auto, waar Willy zelfs in kon slapen onderweg.

wat wil je nog meer. Afsscheid genomen van mijn vorige auto…..shit, al weer een afscheid. Waarschijnlijk, hopelijk het laatste afscheid. Heb zo langzamerhand  genoeg afscheid genomen!

Heerlijk afscheidsdiner bij l’Arbousier aan het Canal du Midi. Schitterende avondzon. Wie zegt dat het zwaar is om te leven in de Midi?

Woensdagmorgen is Francois met de Logan naar Nederland vertrokken. Drie dagen lang ben ik nu alleen, hoewel???   Het is schitterend weer. Ik ga er vandaag dan ook maar van genieten, lekker met een boekje (Ons Amsterdam) in de tuin, zo nu en dan met Wammes op stap en een beetje in huis rommelen. Als het te warm wordt ga ik  binnen een KRO-dectective in halen. Kortom….een lekker dagje. Geen zin om uitgebreid te koken. Twee kleine BBQ worstjes elektrisch gegrild en ik had al een overheerlijke vleessalade gemaakt. Wammes doet even niets liever dan op de koude tegels liggen. De laatste Lynley bekeken. Zal hem missen.

Donderdag met Miriam heel vroeg naar de Lidl in Lezignan. Heerlijk koel daar. Voorlopig voldoende eten ook voor Wammes in huis gehaald. Ook twee heerlijke “portmeloentjes”, d.w.z. doorsnijden, pitten er uit en een (klein)  beetje port (muscat mag ook) er in. Paar uur laten intrekken en……………smullen. Verder heb ik tussen de middag Anne naar Azille gebracht, voor een logeerpartijtje. De rest van de dag gewoon even niets!

Vrijdag een heerlijk frutdagje gehad. Het waait een beetje, dus voelt het niet zo warm. Heerlijk met de hond op stap geweest, tussen de middag Anne weer opgehaald en tussendoor twee complete fotoboeken ingescand, waaronder onze trouwfoto’s. De eerste stap van het digitaliseren van alle foto’s en dia’s is gezet. De dia’s lijkt me echt een klusje voor de wintermaanden. Als ik dit berichtje heb gepubliceerd ga ik nog even lekker in de zon,  - sorry….onder de boompjes –  zitten. Het is even wennen, maar ik denk dat ik op den duur het “even niets doen” wel onder de knie krijg.

Groeten!

 

 

 

Geef een reactie