Jan en Wilma

Zaterdag; Gisteravond toch nog veel te laat naar bed gegaan. Ik heb – ondanks dat ik de sport een vorm van verdwazing vind – naar de opening van de olympische spelen gekeken. Het heeft gisteravond geonweerd. De hond wil dan het liefst op schoot duiken. Hij mag dat niet en heeft de hele avond aan mijn voeten gelegen. Vandaag staat er een lekker windje en lijkt het – ondanks 31 o – een stuk koeler. Het is dan ook lekker buiten te zitten en een behoorlijk stuk met Wammes te lopen. Hij was zo moe dat hij verstoord kijkt als ik een foto van hem wil maken. Verder het huis gezogen en gedweild, want morgen verwacht ik Jan en Wilma. Ik had in Nederland nog alle Maigret detectives gekocht; vanavond de eerste bekeken. Heerlijk traag en daardoor heel goed voor mijn Frans.

Zondag heb ik ondanks de warmte de koffers met mijn kleren uitgepakt en opgehangen. Van een aantal broeken ga ik als ze aan wassen of stomen toe zijn afscheid nemen. Hoeveel pakken en broeken zal ik hier nodig hebben? Weg er mee. Om meteen het onderscheid te maken heb ik op 4 broeken knoopjes gezet voor mijn bretels. Tegen de avond kwamen Jan en Wilma . Mijn vleessalade werd goed ontvangen. Tot het echt donker werd hebben we nog gezellig gebuurt.

Maandag; vannacht onrustig geslapen – de warmte?-  en dus pas om 7.30 uur opgestaan. Met Jan en Wilma aan het meer gezeten en een klein hapje gegeten. Heerlijk met een beetje verkoeling door een zacht windje. Het apero uiteraard op het mooiste terras van Europa. Huize Les Papillons.

Dinsdag, marktdag. Gezien het feit dat het vandaag 33 o wordt en je op de markt over de hoofden kan lopen heb ik er voor gekozen niet naar de markt te gaan, maar in en rond het huis wat te rommelen en op te ruimen. Jan en Wilma zijn wel gegaan (op de fiets), logisch, want dat zijn nu ook nog toeristen. Overdag is het te warm om in de volle zon met de hond te wandelen, zou niet goed voor hem zijn. Als alternatief loop ik met hem in de vroege ochtendzon (vanmorgen heeft Jan dat gedaan).. Een enkele keer als het zo warm is rijd ik met hem naar het meer en kan hij even lekker zwemmen. Grote nadeel is dat hij dan verschrikkelijk stinkt en dat is te merken in mijn auto.

‘s-Avonds heerlijk gegeten aan het meer. Ik nam een salade Gourmande…genoeg voor de hele avond. Let eens op de schitterende avondlucht.

Woensdag was het licht bewolkt. Zo’s dagje tussendoor is ook geen ramp. Wat een luxe leven heb ik op dit moment. Jan laat elke ochtend Wammes flink uit. Ik mag geen kopje afwassen en er wordt regelmatig geveegd en gedweild. Kortom het lijkt wel of ik vakantie heb.

Wilma is de gehele ochtend bezig geweest met het voorbereiden van het apero. Mijn nazaten (Miriam, Anne, Emily en Josh) komen vanavond wat drinken en eten. Tussen de middag  hebben Jan, Wilma en ik gegeten in restaurant “Minervois” in Olonzac. Het was weer prima, lekker op de cour en Jan was heel gelukkig met zijn toetje. Een heel gezellig apero. Iedereen had wat gekookt. Lekker en ook voedzaam. Josh en Jan hebben een huis grondig bekeken en de mogelijkheden besproken Anne em Emily hebben een dvd bekeken. Al met al een verdienstelijke dag. Wat fijn dat ik hier mag wonen.

Donderdag had Jan al om 6.30 uur de hond uitgelaten. Voor Wammes een vriend voor het leven. Wilma en Jan zijn na het ontbijt naar de braderie in Narbonne vertrokken, zodat ik weer even de tijd kreeg wat voor me zelf te rommelen.  Daarna in Lezignan getankt en al vast als voorbereiding mijn kettingzaag geslepen. Tussen de middag een stuk overgebleven hartige taart genuttigd. Niet te veel, want vanavond gaan we voorlopig voor het laatst met z’n drieën naar L’ Arbousier aan het Canal du Midi eten. Morgen vertrekken ze richting Bordeau. Daar hebben ze ook wijn, hoewel veel van de Bordeau-wijnen van hier komen (elke dag een tankwagen bij de Cave Coopérative bij mij aan de overkant).

Vrijdag uitgebreid koffie gedronken met Jan en Wilma. Miriam en Emily haakten ook in. Emily wil graag dat Wilma nog een keertje terug komt (vind ik ook niet ongezellig). Misschien dat Jan en Wilma vanuit Bodreau de groeten gaan doen aan mijn nichtje.

Huis aan kant gebracht, bedden gewassen enz. Daarna gewoon een lekker rustig dagje van gemaakt. Ik ben gek op bezoek, maar zo nu en dan even een dagje voor je zelf is ook zo gek nog niet. Tegen de avond ga ik voor een glaasje naar Miriam cs.

Benieuwd wat volgende week mij bieden zal.

 

Kijk nou eens 

Babyboom na ‘gezellig’ buurtfeest Noord-Brabant

Het piepkleine Noord-Brabantse dorpje De Mortel is verblijd met een heuse babyboom. De oorzaak zou een bijzonder knus buurtfeest zijn dat vorig jaar werd gehouden. (AD)

 Ben ik nou toch te vroeg weggegaan? (De Mortel is kerkdorp van Gemert-Bakel)

Willy’s Valentijns roos van vorig jaar.

Geef een reactie