Anita

Zaterdag. Gisteravond tijdens het apero Anne’s vader gesproken. Hij was er met zijn gezin. Maandag gaat Anne met ze op vakantie tot 22 augustus. Vandaag mijn beddegoed gewassen. Vanavond dus weer in een lekker fris bedje. Veel zon en een lekker windje, dus met een uurtje is alles droog. Ondanks de hitte (binnen 29 o) toch maar het huis gepoetst, gezogen, bed weer opgemaakt enz. Daarna buiten in mijn Lafuma (traploze ligstoel) in slaap gevallen.

Zondag; eigenlijk te warm om iets te doen, maar ik moest wel, want ik vernam vandaag dat een goede vriendin van Kira (Anita) dinsdag komt logeren. Ze was er aan toe begreep ik. ‘-Middags lekker met Anne zitten buurten. Die schat vertelt opa veel hoor, ondanks dat het in gezelschap een typische puber is. We zijn altijd de beste vrienden geweest. Heb haar natuurlijk wel wat vakantiegeld meegegeven.

Maandag; Afscheid van Anne genomen; haar vader kwam haar halen voor 2 weken vakantie. Haar andere grootouders komen haar terug brengen en blijven dan bij mij logeren. Gezellig. Met Miriam de boodschappen gedaan bij de Lidl en Carrefour in Lezignan en op de terugweg samen nog even op het terras in Olonzac gezeten. Voorlopig kan dat niet op dinsdag (marktdag) in verband met al die aso’s van toeristen. ‘-Middags even in Azillanet wijn gehaald en een tonijnsalade voor morgenavond gemaakt – met macaroni en ananas -, woensdag mag Anita koken als ze daar zin in heeft.

Dinsdag; Anita van het vliegveld gehaald.  Gegeten bij Le Moulin de Trebes. ‘s-middags  uitvoerig zitten kletsen. Glaasje bij Miriam gedronken. Ze vond mijn melon au port en slaatje lekker.

Woensdag rustig dagje bij het meer.
Boekje gelezen en gerelaxt. Gewandeld met de hond, tot hij bij het water kwam en daar is hij zeker met die warmte niet uit te krijgen.

Donderdag; Met Wammes een behoorlijke wandeling gemaakt vanuit St. Germain. 36 0 ! Gelukkig had ik water voor de stakker meegenomen, want zijn tong hing op[ de grond. Verder eigenlijk alleen maar op het terras bij mijn huis gezeten, want de temperatuur nodigde niet echt uit veel te doen.

Vrijdag; 38 0. Wat kan je doen??? Anita en ik hebben een kano gehuurd en zijn met een frisse wind het meer maar opgegaan. Met een behoorlijke wind viel het toch wel tegen terug te komen. Het gevolg…..behoorlijk verbrande armen en neus.  Thuis gedoucht en daarna opnieuw naar het meer; nu om met Josh, Emily en Miriam te souperen op het terras van La Guinguette du Lac.  Emily heeft in Anita een nieuwe vriendin gevonden (voor haar is iedereen uit Nederland familie).

Kortom een kalm weekje en derhalve niet veel te schrijven. Als het wat minder warm is hoop ik wat meer activiteiten te kunnen ontplooien.

Geef een reactie